Németh Viktória, Kámán Nóra, Weinhardt Virág a GP győztesek Kecskeméten

Hírek

A vasárnap a GP döntőkről szólt az Airvent Lovasklubban Kecskeméten. Elsőként az amatőrök léptek pályára a legnépesebb mezőnnyel, összesen 21 páros szerepelt a startlistán. Sok szép lovalás született a 120 centiméteres döntőben, de csak hatan tudták verőhiba nélkül teljesíteni az összes akadályt és kvalifikálni magukat az összevetésbe. A két lóval is rajthoz álló Németh Viktória címvédőként lépett pályára, hiszen egy évvel ezelőtt Rádiháza Görögtánc nevű lovával bezsebelte a győzelmet, most viszont hibázott az összevetésben. Azonban másik lova, Whisper D óvatosabbnak bizonyult, ráadásul a legjobb idővel ért célba, ezzel újabb Grand Prix győzelemhez segítette lovasát.

Második helyen Mercz Dorina végzett szintén dupla hibátlan teljesítménnyel, megelőzve Kádár Attilát és Criss Crosst.

Ötödik helyen Dér Tibor ért célba, hatodikon pedig Busi Sándor.

A gyermek lovasok 125 centiméteres Horze GP döntője rendkívüli izgalmakat hozott, hiszen egészen az utolsó előtti lovasig várni kellett a hibátlanra. Sok lovaglásnál már tapsra emelte a kezét a nézőtér, de az utolsó ugráson történt a hiba, így maradt a négy hibapont, és a 10 fős holtverseny. Egyedül  Sári Viktor tanítványának, Kámán Nórának sikerült megtörnie a jeget, és egy-két rizikós szituációt megoldva Hedda segítségével megszerezniük a győzelmet.

A további helyezésekről az alappálya ideje döntött, így második lett a leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Szabó-Máriás Sára tanítványa, Fábián Johanna, harmadik pedig az édesapja által felkészített Sáli Csenge.

Molnár Csenge, Both Petra, Kiss Maja volt a további sorrend a díjátadáson.

A 25 év alatti korosztály versenye is izgalmasra sikeredett. A  Goldhorse sportlótáp által támogatott 135 centiméteres döntő próbára tette a párosokat, összesen hárman jutottak be az összevetésbe, ahol egyedüli hibátlannal Weinhardt Virág ért célba, ezzel egy újabb GP győzelemmel szaporítva sikereinek hosszú sorát.

Második helyen végzett Szabó-Máriás Sára, aki két helyezést javított Bábolnai eredményén Medállal.

Az Airvent Lovasklub új igazolása, Lehotai Máté még csak most kezdett dolgozni új lovaival, de máris egy harmadik és egy negyedik hellyel örvendeztette meg a hazai szurkolótábort.

Ötödik lett a Bábolnai forduló győztes párosa, Kovács Roland és Winston-C, míg hatodik helyen Kiss Lizanna végzett Cloéval.

Mindhárom kategóriában kiemelt díjazásért lovagoltak a versenyzők a Díjugrató Szakbizottságnak köszönhetően, emellett a Horze, a Moody Mares, a Childeric és Puread+ ajánlott fel nyereményeket.

A nap legmagasabb versenyszáma, a 150 centiméteres felnőtt GP megtekinthető lesz 21:10-től a Digisport1 műsorán.

 

Szöveg: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2022-05-19