Tamások a nyerő emberek Somorján

Hírek

A legnépesebb létszámmal starthoz álló magyar lovas sereg két kimagasló győzelemnek örülhetett, a felvidéki Somorján rendezett nemzetközi verseny csütörtöki és pénteki nagyköre után. Első nap a 140 cm-es, kétfázisos, versenyszámot a központi füves arénában Dömse Tamás nyerte meg Conquistador nyergében.

Ebben a számban Mráz Tamás BN Silverrel lett hetedik és Burucs Barna a szürke, Dubai Dreams-szel kilencedik. A péntek délutáni nagykör egy komoly esőzés után lett megrendezve a kiváló füves arénában, ahol korábban a 2016-is Rio De Janeiro-i olimpiai kvótaszerző Nemzetek Díját is rendezték. A spanyol pályaépítő, Elena Boix Gracia, nem várta túl könnyű feladattal a harminckét induló párost, akik közül mindösszesen négyen lovas tudták hibapont nélkül megugratni a tizenhárom számozott akadályt.

A győztes lovas, akinek tiszteletére eljátszották a magyar himnuszt, Mráz Tamás lett, aki Nagy Balázs sárgájával, BN Silverrel zsebelte be a győzelemért járó jelentős pénzdíjat. A csütörtöki első Dömse Tamás Conquistadorral ezúttal az utolsó alig látható fekete meredeknél hibázott, de gyors idejének köszönhetően az előkelő hatodik helyen zárt a Longines világranglista pontot adó versenyszámban. A nagykör top tízébe még magyar lovasként Szuhai Gyula került be hat hibaponttal Shiarado Sz nyergében.

 

Eredménylista: https://online.equipe.com/en/class_sections/678603

 

Last modified: 2022-05-06