Komoly nemzetközi mezőny, majális hangulat a lovasparkban

Hírek

Háromnapos nemzetközi díjugrató lovasversenyt rendez április 29-e és május 1-je között Kiskunhalas, a Hirling József Lovasparkban. A 43. CSI2* Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyre eddig 7 nemzet lovasai jelezték indulási szándékukat, de a halasi élmezőny is nyeregbe száll. A közönség látványos lovas show-nak lesz részese szombaton és vasárnap. A lovasparkba ingyenes a belépés.

Kiskunhalas már a 43. alkalommal rendezi meg nemzetközi díjugrató lovasversenyét. Közép-Európa egyik legjobb minőségű füves pályáján, a Hirling Lovasparkban rendezendő lovasversenyen 25 versenyszámot tartanak a három nap során. Érdekesnek ígérkezik a vasárnapi korlátugratás és a legrangosabb, 145 cm-es magasságú akadályokkal nehezített Grand Prix, amely egyben Kiskunhalas Város Nagydíja lesz. A múlt heti sajtótájékoztatóról készült anyag, ide kattintva érhető el!

A versenyen összesen 62 000 Euro pénzdíj talál gazdára, ami komoly motiváció lehet a szakmai kihívások mellet a lovasoknak. Külföldi versenyzők a szomszédos országokból és Európa sok részéről érkeznek Kiskunhalasra. Ugyanakkor kiváló lehetőség a helyi versenyzőknek az esemény a hazai közönség előtt versenyezni. A lovasnapok nemzetközi rangja a régi, 80-as, 90 évekbeli fényét idézi a nagy hagyományú rendezvénynek.

A lovasokra a versenyeken és a pályán kívül is gondolt a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület. Pénteken könnyed hangulatú műsorvezetéssel filces focit szervez a rendező, amit az esti koktél, majd karaoke partin vezethet le résztvevő és néző egyaránt. Különlegesség lesz a magyar lovas olimpikonok találkozója – közöttük halasi olimpikonokkal – szombaton, akiket a közönség megismerhet a versenyszámok közötti szünetekben.

A lovasparkba érkezők a magas színvonalú díjugrató versenyek mellett látványos lovas bemutatókat tekinthetnek meg. Fellépnek majd honvéd huszárok karusszel bemutatóval. A Kiskunhalasi Lovasbandérium egy meglepetés ünnepélyes eseménysorral készül. Műsorral lép fel Pintér Tibor és vendégei a Nemzeti Lovas Színházból. A látogatók a pálya melletti vendéglátó egységekben a kedvelt dél-alföldi finomságokból kedvükre vágogathatnak. A nem olyan rég megnyílt Kincsem Kávézó is a vendéglátás színességét erősíti.

A nemzetközi lovasverseny legrangosabb körét, a vasárnap megrendezésre kerülő Grand Pix-t, amely egyben Kiskunhalas város Nagydíja, a DigiSport televízió rögzíti és egy későbbi időpontban közvetíti.  Igazi majális hangulattal, háromnapos, rangos nemzetköz díjugrató versenyekkel várja az érdeklődőket Kiskunhalas április 29-e és május 1-je között. A versenyszámok naponta délelőtt 9 órától, késő délutánig tartanak. A lovasparkba belépés díjtalan.

A 43. CSI2* Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny fővédnöke Budai Gyula miniszteri biztos, védnökei Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert Kiskunhalas Város polgármestere. A rendezvényt számos kiskunhalasi és környékbeli vállalkozás támogatja, amit a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület ezúton is megköszön.

Kép-szöveg: Kovács Iván

Last modified: 2022-04-28