Szentirmai Péter a leggyorsabb Bábolnán

Hírek

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok versenypályáján megkezdődött a 2022-es Grand Prix sorozat. A pénteki felnőtt Grand Prix-re minősítő, 140 cm-es kétfázisos versenyszámban a részben hazai pályán lovagló, ácsi színekben versenyző, Szentirmai Péter Expressz páros lett az első.

Egy másodperccel a győzte idő mögött ért át a célvonalon ifj. Szabó Gábor, Szombati Gábor sárga, Chacrinue nevű lovával, így övé lett a második hely. Harmadik a mezőny legfiatalabb lovasa, a diósgyőri, Szuhai Rodrigo és a szürke lova, JayJay. A versenynap záró lovasa, Vándor Zsófia Quintusszal lett a negyedik, ötödik a kiskunhalasi, Weinhardt Virág és Equest Cha Cha, hatodik a hetényegyházi, Hugyecz Mariann és Chappeloup.

A Goldhorse versenyló táp által támogatott, U25-ös nagydíj minősítőben szédületes gyors pályákat láthattunk és közel hatvan indulóból, a nyitott kategória győztese, Kiss Dominika lett a nem könnyű lovaglású Spartacusszal.

Hat századdal a győztes idő mögött tudott célba érni, Gráf Edina Nikolett a sárga, Mishell Dk-val, övé lett a második hely, harmadik a rutinos, Sir Winston C nyergében Kovács Roland. A fiatal lovas kategória győztese, Bosits Boglárka lett Caremosszal, második a Cseszterlint lovasklub lovasa, Ferencz Dalma Mercedes Corradával, míg harmadik Pataki Anna Klára és Je T’Aime.

A csütörtök délutáni nyitónapon a legmagasabb számban, 130 cm-es, hiba-idős fiatal lovas kategóriájában, a hárskúti Simicska Anna győzött a szürke, Courage T Z-el, megelőzve a 15 éves Magyar Balázst és Lady Winnert és a Prosper lovasklub lovasnőjét, Gimesi Lorenat és Falkyriet. A nyitott részben a GSH Team lovasnője, Szabó-Máriás Sára volt a leggyorsabb Medállal, ifj. Petrik Béla I’m Special RV és ifj. Máté István és Lagretta HB párosok előtt.

A fiatal lovaknál az ötéves kategóriát csütörtökön Krecskovszki Evelin lova, It’s All The Go 8,1 ponttal Mráz Tamással, pénteken 8,5 ponttal Zidane a kiskunhalasi, Füzér Flórával nyerte meg.

A hatéves lovak nyitónapi stílus versenyében 8,4 ponttal Quel Action VDL ifj. Szabó Gábor, pénteken 8,3 ponttal Golden Sky C  Kovács Rolanddal voltak a kategória legjobbjai.

A versenyről részletes eredménylisták: https://dijugratas.hu/#/Event/Info?eventId=15455&competitionId=8

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2022-04-16