Alasztics Aliz történelmet írt

Hírek

Szoros versenyre volt kilátás a 2021/2022 évi fedettpályás szezon legmagasabb díjazású utánpótlás kategóriájában a fiatal lovasoknál. Az 500 ezer Ft pénzdíjért hét lovas várta hibapont nélkül a vasárnapi, 135 cm-es utolsó felvonást, végül hárman maradtak, így köztük jöhetett az érmekért az összevetés. Gáncsos László lovasa, Kisgergely Kata Csenge Bizar VDL-lel érte el a hat ugrásos rövidített pályán a leggyorsabb időt, de egyet vertek, így a diósgyőri lovas lett a bronzérmes.

Végig hibátlan teljesítménnyel ezüstérmes lett, pályafutása eddigi legnagyobb sikerét elérve, Bazsó Gergely tanítványa, a hárskúti, Simicska Anna és Courage T Z.

A győzelmet a Pirik Farm favorit versenyzője, Alasztics Aliz szerezte meg a kitűnő kancájával, Concordia HB-val és ezzel a fedettpályás döntők történelmének emlékezetes sorozatát állította fel. Alasztics aki még gyermekként Budapesten és ifjúsági lovasként Hortobágyon nyert fedettpályás döntőket most Szilvásváradon fiatal lovasként is mindenkit legyőzve, mindent vitt.

A fiatal lovas korosztály negyedik helyére a Ludovika Sportegyesület lovasnője, Csibi Zsófia került Cool Conrad S-el, ötödik a döntő utolsó okszerénél hibázó, Kiss Lizanna Cloéval holtversenyben a Bosits Lovasfarm lovasnőjével, Bosits Boglárkával és Caremosszal. Janik Anna Koncz Ferenc, Q-Verdinijével lett a hetedik, nyolcadik, a Prosper lovasklub lovasnője, Gimesi Lorena és a holland tenyésztésű, sárga Falkyrie.

Fotó: Császár Kristóf, Császár Fotó

Last modified: 2022-03-31