Alasztics Aliz nyerte a fiatal lovas középdöntőt és most nagy sorozat előtt áll

Hírek

A szilvásváradi fedettpályás díjugrató döntő ifjúsági kategóriájában Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő a középdöntőben már 130 cm-re rakta fel a pályát a Díjugrató Szabályzat szerint, ami megszórta a mezőnyt. A pénteki elődöntő után szombaton is, Szabó-Máriás Sára tanítványa, Pecsora Amira Lara és nagyszerű lova, Chacco Boy volt a leggyorsabb hibátlan így övék lett a győzelem.

Az ifjúsági kategória második, a Csongrád-Csanád megyei, Bacsa Rajmund Linzerrel.

Harmadik a Pasaréti Honvéd lovasnője, Mécs Emma és PM Chaccera, míg negyedik a még csak 14 éves Kiss Maja és Quipara Z.

Az ifjúsági középdöntőben mindösszesen négy verőhiba nélküli lovaglást láthatott a szép számú szilvásváradi közönség, így az ötödik ás hatodik helyen a leggyorsabb négy hibapontosok végeztek, ötödik Budai Liza, hatodik Füzér Flóra tanítványa, Bencses Réka.

Színvonalas versenyt hozott a fiatal lovasok 135 cm-es középdöntője, ahol nem történt meglepetés, első helyen a Pirik Farm lovasnője, Alasztics Aliz végzett Chablis nyergében, második, szorosan a győztes mögött, a mórahalmi Kiss Lizanna Agropoint Cojanoval.

A diósgyőri Kisgergely Kata Csenge a harmadik Bizar VDL-el, Caremos nyergében Bosits Boglárka a negyedik.

A fiatal lovas kategória vasárnapi döntőjének legjegyezettebb lovasa Alasztics Aliz most nagy sorozat előtt állhat. Alasztics korábban Budapesten gyermek fedeles döntőt, Hortobágyon ifjúsági fedeles döntőt nyert Charneval nyergében, most Szilvásváradon is, közel került hozzá a fiatal lovas bajnoki cím. A Pirik Farm lovasnőjének nem lesz könnyű dolga, hiszen a kategóriában hét teljes hibátlan lovas áll a döntő előtt, közülük talán Kiss Lizanna mindig nagy kihívója.

Fotó: Császár Kristóf, Császár Fotó

Last modified: 2022-03-27