A Tege Elektronik Indoor Stars első napján Conquistador a legjobb ezúttal Dömse Bencével

Hírek

Szokatlan eredmény született a póni kategóriában péntek reggel Balatonvilágoson a Tege Elektronik Indoor Starson. A győztes, Gubicza Dorottya Mambo nyergében 2,84 másodperccel maradt le az ideális időtől, míg a második helyezett szintén Varga Méneses, Láng Veronika Pippóval 6,35 másodperccel.

Ezek a nagyobb eltérések ritkák a nemzeti díjugrató versenyeken. A gyermek kategória 105 cm-es, kétfázisos versenyszámában két lovas tudta harminc másodperc alatt a B fázist hibátlan teljesítménnyel lelovagolni. Győzött ifj. Petrik Béla tanítványa, Both Petra Mirtosardoval, míg második lett a póni kategória győztese, Gubicza Dorottya Quint Van De Greunhevel nevű pónijával.

Az amatőr versenyszám Tóth Dorina sikerét hozta. A Veres Team SE lovasa N-Gesmer Rouge nevű lova nyergében, biztosan előzte meg a Bellandoros Hermann Annát, aki a második és harmadik helyért is átvehette a tiszteletdíjat az eredményhirdetésen.

Az U25-ös versenyszámok a Castiliás, Kovács Roland győzelmeit hozták. A 120 cm-es kiskörben Limited Edition C-vel lett az első, míg a nagykörben a rutinos Sir Winston C-vel vihette haza az első helyet.

Az U25-ös kiskörben a Delta LSE lovasnője, Csengery Dóra lett a második Angelina De Circee nevű lovával, míg harmadik Egervári Attila tanítványa, a Hubertus Lk versenyzője, Rajnai Zsófia Edith Piaffal. A 130 cm-es U25-ös nagykörben második helyen a Colonados, Osztovits Péter végzett Laquilot Z-el, míg harmadik a mórahalmi, Kiss Lizanna Agropoint Cojanoval.

Az ifjúságiak 125 cm-es versenyszámban, győrzámolyi, Budai Liza volt a nyerő Megarával, megelőzve a Somló Térsége egyesület lovasnőjét, Viasz Hannát és Caviart és a harmadik Kiss Lizannát, aki saját tenyésztésű lován, Cloén lovagolt.

A felnőtt kategória nagykörében, ahol a 135 cm-es, hiba-idős versenyszámban minősülhetnek a lovasok, a vasárnapi Tege Elektronik Indoor Stars Grand Prix-re, Dömse sikert hozott. Conquistadort ezúttal Dömse Bence nyergelte, aki az ötszörös magyar bajnok Airventes, Horváth Balázst utasította maga mögé. Harmadik és negyedik helyen Pirik Zsolt lovasa, Alasztics Aliz végzett Concordia HB és Chablis nyergében.

A felnőtt kiskör győztese, a mezőhegyesi, Potocska Attila lett, aki utolsó indulóként nyerte a hiba-idős versenyszámot, Lord Carthagosszal. A simonpusztai Rajnai Csilla Date-el lett a második, míg harmadik a Komárom-Esztergom megyei, Laguna Lovasklub lovasnője, Lukács Zsófia és Nabab Girl.

 

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2022-03-12