Czékus Zoltán indulhat a 2022-es világkupa döntőben

Hírek

Vasárnap délután Krakkóban rendezték a Közép-Kelet európai díjugrató liga fináléját. A dupla pontot adó, 155 cm-es nagydíjban ifj. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalaval a hármasugrás közepét, Czékus Zoltán Riccolaval a négyes számú okszernél szedett be egy-egy verőhibát, így négy hibaponttal az élmezőny végén zárták a nagydíjban, amit, a holland, Jack Ansems Fliere Fluiter nyert meg.

A versenyszám után kiderült, hogy a világkupa sorozat ponttáblázatában Czékus Zoltán 102 ponttal, egy ponttal a liga győztes litván, Andrius Petrovas mögött a második helyen végzett. A Nemzetközi Lovas Szövetség szabályrendszere szerint, a liga első három lovasa szerez minősülést, hogy a világkupa döntőbe részt vehessen.

Az 1979-ben kezdődött világkupa sorozat fennállása óta eddig négy magyar lovas, 1992-ben Tampában Rezgő Zoltán, 2002-ben Lipcsében Túri József, 2016-ban Göteborgban Hugyecz Mariann és 2018-ban Omahában ifj. Szabó Gábor lovagolhatott, de áprilisban Lipcsében Czékus Zoltánnal folytatódhat a dicsőséglista.

 

Last modified: 2022-02-22