Újabb három év a nemzetközi porondon

Hírek

A nemzetközi stewardok továbbképzésének a Nemzeti Lovarda tudásközpontja adott otthont február első hétvégéjén. A Nemzetközi Lovasszövetség által delegált kurzusvezető, a cseh Radovan Salek kétnapos előadására tizenhárom már FEI steward minősítéssel rendelkező hazai és külföldi szakembert delegált a saját szövetsége. A továbbképzés vasárnap egy nyolcvan perces írásbeli vizsgával zárult, aminek teljesítése után, újabb három évig dolgozhatnak a szakemberek nemzetközi versenyeken.

A nyolc magyar résztvevő, nagy várakozással fogadta a külföldi kollégáikat, akik Európa minden részéről érkeztek. Az első nap után este a cseh, szlovák, horvát és olasz steward kollégák megcsodálták a fővárosunk gyönyörű látnivalóit, kipróbálták gasztronómiánk kiválóságait. Az esti közös vacsora kiváló alkalmat teremtett a tapasztalatok megosztása. A két képzési napon, jutott idő egy belvárosi sétára, a magyar ízek alapos megismerésére egy jó pohár magyar bor mellett.

Radovan Salek kurzusvezető elégedetten értékelte a hétvégét: “A civil munkám miatt amúgy is gyakran látogatom ezt a gyönyörű várost és külön nagy öröm versenybíróként vagy stewardként utazni Budapestre. Kurzust, még nem tartottam a fővárosban, így én is izgatottan vártam a kezdést. A minden igényt kielégítő terem mellett, minden apró részletet megszervezek a magyar segítőim, külön köszönet érte. A kurzuson résztvevő stewardok túlnyomó részével már volt szerencsém együtt dolgozni. Azt tapasztaltam, hogy a fiatal, de már kellő tapasztalattal rendelkező magyar szakemberek sokat fejlődtek. A legidősebb és legtapasztaltabb olasz kollégám, Ugo Fusco – aki még sosem járt a budapesti komplexumban, – elismerően nyilatkozott a lovardáról és a képzésről egyaránt. Jó volt látni, hogy Bálint Gábor, a magyar résztvevők rangidős tagja milyen tökéletesen tud lépést tartani a fiatalokkal, ami ugyancsak tükrözi a helyi steward csapat összetartását.
Köszönöm, hogy itt lehettem és minden résztvevőnek sok és jó munkát kívánok, a következő három évre, bízva abban, hogy minél többször találkozunk majd a FEI versenyein.”

Katona Linda

Last modified: 2022-02-06