Megnyílt az Ördöglovas kastélya

Hírek

A tizenkilencedik század derekán, Magyarországon, báró Wesselényi Miklós és gróf Széchenyi István mellett gróf Sándor Móric volt a lovas élet és a lótenyésztés legmeghatározóbb személyisége. A gróf lovas bravúrjai alapozták a későbbi díjugrató sportot.

Nem véletlenül, 2010-ben a Magyar Lovassport Szövetség megalapította a gróf Sándor Móric díjat, amelyet a lovassport olyan támogatói kaphatnak, akik munkájukkal és eredményeikkel hozzájárulnak a magyar lovassport és lovas társadalom fejlődéséhez. Több mint fél évszázados szünet után, a nemzeti várprogram és a nemzeti kastélyprogram keretein belül teljesen megújult a Sándor-Metternich kastély.

https://www.origo.hu/kultura/20211213-bajna-sandormettenrich-kastely-fejlesztes.html?fbclid=IwAR0l_ZTXiEe24UThFQ-NGaYZ2L6q9ic8yiYsX9KuS_SX54se3TvPpilF8KU

A Komárom-Esztergom megyei Bajnán található varázslatos hely számtalan a lovagláshoz, fogathajtáshoz köthető elfeledett történetet és alkotást mutat be a kastélylátogatók számára.

https://www.travelo.hu/kozel/20211210-bajna-az-ordoglovas-grof-kastelya-megnyilik.html?fbclid=IwAR15LzQyzIKxQ3nI_DtLDUMhFZF2ZJduQItv1znySJ1bHEvPUhfsHS_LNaE

Kezdőlap

Last modified: 2021-12-15