9,1 stíluspont az ötéves lovak versenyében

Hírek

A magyar díjugrató sport kiválóságai Advent első vasárnapján is hatalmas létszámban versenyeztek a Nemzeti Lovardában, a kétcsillagos nemzetközi megmérettetés előtt.

A négynapos verseny utolsó napja a kezdő lovasok 105 centiméterre kiírt stílus versenyével vette kezdetét. A versenybírók Lóránt Attila tanítványát találták a legjobbnak a 18 versenyzőt felvonultató mezőnyből. Horváth Lili, Ploona nevű lovával az első, míg PM Clinteroval a második helyen végzett, 8,3 illetve 8,2 stíluspontokkal. Harmadik helyre lovagolt az ELIT Lovas Klub versenyzője Giricz Boglárka, Bognár Betlivel.

Az ötéves lovak mezőnyéből toronymagasan kiemelkedett Diasandro Blue PS (Diaron x Chacco Blue). A Szikriga Kft. lovát Faluhelyi Ádám lovagolta. A páros a verseny folyamán javuló tendeciát mutatva, vasárnap kapta a legmagasabb 9,1-es stíluspontot. Második helyen 8,3 ponttal Reischl Márton és Mickey FL végzett, harmadik lett Csontos Zsuzsa és Luton 8,1 ponttal.

Az ifjúsági kategóriában a Gubicza testvérek voltak a legeredményesebbek. Varga Zoltán tanítványai magabiztos lovaglással utasították maguk mögé a mezőnyt a kétfázisos versenyszámban. Első helyen végzett Gubicza Sarolt, Tinky Winky van’t Laerhof Z nevű lovával, tesvére Gubicza Dorottya, Quint van de Groenhuevel nyergében a második helyre lovagolt. Harmadik helyen végzett a Champions Team LKE lovasa Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z.

A hatéves lovak 115 centiméteren versenyeztek, ahol Eszes Ferenc lovai bizonyultak a legjobbnak. Első lett a Kannan x Com Air származású Kansas VL, második helyen végzett a Cicero Z apaságú Let’s Win TN. Ifj Néveri Imre lova Görgey (Casanova x Chacco Blue) 8,2 ponttal a harmadik helyen zárták a stílusversenyt.

130 centiméteren nem sok lovas érkezett az eredményhirdetésre, hiszen Ifj. Szuhai Gyula mindhárom lovával gyors és hibátlan pályát teljesített, így Ő lett az első a második, és a változatosság kedvéért a harmadik is. Lovai Perthy Jackson, Edward Z és a hét éves Shiarado Sz voltak.

A hétvége legmagasabb versenyszámát a jövőheti nemzetközi kétcsillagos díjugrató verseny főpróbájának tekinthetjük. A 140 centiméteres kétfázisos versenyben 17 páros neve szerepelt a startlistán. Ifj. Szabó Gábor, Chabal TH nyergében lovagolt a leggyorsabban, így megelőzte Ifj Szuhai Gyulát, aki Edward Z nyergében állt starthoz. Harmadik lett Búza Krisztán és Landsdream 2.

Szöveg: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-11-29