Európa-bajnok nyert az összevetésben

Hírek

A budapesti fedettpályás minősítő szombati napja a kezdő lovas versenyszámmal vette kezdetét 100 centiméteren, ahol Lóránt Attila tanítványa, Horváth Lili érte el a legmagasabb, 8,5-es stíluspontot Ploona nyergében. Második helyen a Budavári Anikó által felkészített Freisleben Zsódia, harmadikon pedig Szotyori Nagy Kristóf és Baumann Bori tanítványa, Csizmadia Csenge végzett.

Az 5 éves lovak versenyszámában még a tegnapi elképesztő eredményét is felülmúlta Faluhelyi Ádám a Szikriga Kft. lovával, a Diatron apaságú Diasandro Blue-val, hiszen pontszáma elérte a hazánkban ritkán elforduló 9 stíluspontot, míg másik lovával, Congran PS-vel a második helyen végzett Debreceni Fanni és DB Cassbhan előtt.

A 6 évesek között az Eszes Ferenc által lovagolt Let’s Win TN kapta a legmagasabb pontszámot, megelőzve a tegnap is második helyen végző Lady In Redet Budai Virággal a nyergében, illetve Kovács Rolandot Katerina PSZ nevű lovával.

Az ifjúsági lovasok népes mezőnyében Bodnár Annabell végzett élen, megelőzve a Fábiáncsics Horses SE versenyzőjét, Tömör-Tones Luca Zoét. A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki Villás Lili, Kovács Noémi és Gubicza Dorottya között.

Az amatőr lovasok is 110 centiméteren versenyeztek, ahol négy tizedes fölénnyel ért célba Molnár Mercédesz E-Roy nevű lovával, a GP győztes Reisz Fanni és Köteles Réka előtt.

125 centiméteren 61 páros indult összesen a két kategóriában, így rendkívül hosszú és változatos versenyt láthattunk. A végeredmény viszont nagyon hasonlított a korábbi napokban megszokotthoz, hiszen Göttler Vilmos és Bohák-Debreczeni Éva csütörtökön is, és pénteken is a legjobb három között végeztek 120 centiméteren. Most sem volt ez másképp, viszont az első helyet ezúttal Búza Krisztián szerezte meg Erlinával. A fiatal lovasok között a Prosper Lovasklub versenyzője, Gimesi Lorena a számban abszolút leggyorsabb idővel ért célba, így több mint négy másodperccel követte őt Szőllősi Hajnal és Pataki Anna Klára az eredménylistán a korosztályában.

A nap legmagasabb, 135 centiméteres versenyszáma összevetéses elbírálásban zajlott, ahol a rengeteg időbüntetés miatt csak öten tudtak tiszta hibátlan pályát lovagolni. Viszont Búza Krisztián visszalépett a késő estébe nyúló második pályától, így Ifj. Szuhai Gyula két lóval, Técsy Attila és a német Verena Haller álltak starthoz. A végeredmény is e szerint alakult, az elsőként pályára lépő gyermek Európa-bajnok páros, ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson játszi könnyedséggel lovagolta le az összevetést, és szoros versenyben, de legyőzte a korábbi felnőtt magyar bajnokot, Técsy Attilát. Harmadik lett Verena Haller, negyedik pedig ifj. Szuhai Gyula másik lovával, Edward Z-tel.

Szöveg: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-11-28