Ifj. Szabó Gábor duplázott 130 centiméteren

Hírek

Négy napos fedettpályás díjugrató minősítőnek ad otthont a Nemzeti Lovarda, ahol a sokszor 40-50 főt számláló maratoni hosszúságú versenyszámok miatt minden nap késő estig versenyeznek a lovasok.

A csütörtöki nap 120 centiméteren zárult, ahol Göttler Vilmos és Jégvirág volt a leggyorsabb, Kovács Roland és Bohák-Debreczeni Éva előtt. A fiatal lovasok között a Prosper Lovasklub két versenyzője is remekül szerepelt, hiszen Gimesi Lorena az élen, míg Munn Sonja Krisztina a harmadik helyen végzett. Második Búza Krisztián tanítványa, Gorzó Eszter lett Arwennel.

Szombaton a fiatal lovak versenyszámaiban rendkívül erős mezőny állt össze, hiszen 8 stíluspont nem volt elegendő a legjobb hat közé kerüléshez. Az öt éves versenyszám legjobbja a Fábiáncsics Horses lovasa, Faluhelyi Ádám volt, aki az elképesztően magas 8,9-es stílusponttal nyerte a versenyszámot Diasandro Bluevel, míg harmadik Congran PS-vel. Második helyen Debreceni Fanni végzett és DB GI Citsun II.

A kategóriában nem megszokott módon női lovasok által bemutatott 6 éves lovak szerepeltek a legjobban, Takács Petra és a magyar tenyésztésű My Way VL 8,4-el míg Budai Virág és Lady In Red 8,3 stílusponttal szerezték meg az első két helyet. Eszes Ferenc által lovagolt Kansas VL és Let’s Win TN végeztek a harmadik és a negyedik helyen.

Az amatőr lovasok 110 centiméteres minősítőjében a korábbi magyar bajnok, Busi Sándor volt a leggyorsabb, míg az ifjúsági lovasok között Németh István tanítványa, Bendek Adél érte el a legmagasabb stíluspontot.

A szombati nap zárásaként megrendezett 130 centiméteres versenyszám ifj. Szabó Gábor kettős győzelmével zárult, Stakkaira és Chabal TH nevű lovaival megszerezte az első két helyet a hét éves Messloubeta és Faluhelyi Ádám előtt.

Szöveg: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-11-27