Mráz Tamás a mester

Hírek

A felnőttek versenyszámaiban minden Mráz Tamásról szólt vasárnap Balatonvilágoson. A Ssang Yong Mesterek Tornája 145 cm-es nagydíj pályája igazán mesteri feladatot jelentett a lovasoknak hibátlanul lelovagolni. Két úriember tudott nulla hibaponttal célba érni, köztük az összevetés döntött. Nagy Balázs sárgáját, BN Silvert Mráz Tamás a startol a célig a maximum sebességgel lovagolta, de az utolsó ugrásnál egy verőhibát vétve 41,54 időeredményt mutatott a szép számú közönségnek a Világosi Lovascentrum nagy kijelzője.

Következett a mezőny egyik legrutinosabb lovasa, az Airventes Horváth Balázs, aki Pataki Mihály ménjével, PM Baloustarral, aki a hármas számú meredeket verte, amely után rákapcsolt, az időeredmény 44,42 lett, ami a nagydíj második helyét jelentette válogatottunknak.

Az eredményhirdetésen a négy hibapontos lovasok sorakozhattak fel, a háromtól hatodik helyezésig, ahol a jobb időeredmény döntött. A verseny legeredményesebb női lovasa lett a harmadik, a kiskunhalasi Weinhardt Virág Equest Cha Cha-val, megelőzve az idén is kimagasló szinten teljesítő, Alasztics Aliz Concordia HB párost. A nagydíj ötödikje a Winkler SE színiben lovagló, Zárug Annamária a szép küllemű, Coolmanel, míg hatodik lett ifj. Lázár Zoltán és a szürke, Diablo.

A felnőttek 130 cm-es kiskörében is a badacsonyi Mráz Tamás emelhette magasra a győztesnek járó serleget, hiszen fedezőménjével, Givanoval a leggyorsabb hibátlant lovagolta.

Második helyen a debreceni, Szladek Máté végzett, Szombati Gábor lovával, Fly Boy-jal, míg harmadik lett pénteki első helye után, a Prosper Lovasklub színiben lovagló, Szotyori Nagy Kristóf a pej, Horze Cym Carlsson S-el.

Az U25-ös korosztály, hiba-idős kiskör döntője is Weinhardt Virágról szólt, hiszen egy szélvész gyors hibátlannal a kitűnő stílusban ugró, Cortezzal, megnyerte a versenyszámot.

Második helyen a túrkevei, Ábrahám Zsófia végzett Berico A-val, míg harmadik Zárug Gyula tanítványa, Takács Petra Fionával.

Vasárnap estére vált biztossá, hogy a 2020. évi Mesterek Tornája sorozat újraélesztése, a koronavírus ellenére tovább tudott folytatódni, hiszen a Világosi Lovascentrum rendező csapata hozta a díjugrató társadalom elvárásait 2021-ben is.

Gratulálunk Mráz Tamásnak, aki igazi mester munkát végzett, gratulálunk minden győztes és helyezett lovasnak és lótulajdonosnak!

Fotó: Hajdu krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-11-15