Kiss Lizannáé az első nap a Ssang Yong Mesterek Tornáján

Hírek

Pénteken kora este rendezték a felnőtt kategória nagykörének 135 cm-es, kétfázisos versenyszámát, amely igencsak szoros versenyt hozott. Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítőnk második fázisát, a versenyszám első hat helyezettje két másodpercen belüli idővel teljesítette. A leggyorsabb időt és ezzel a győzelmet, ifjúsági válogatottunk erőssége, Kiss Lizanna szerezte meg Agropoint Cojano nyergében, megelőzve csapattársát, Janik Annát és a két hete, Linzben is nagyszerű formában ugró Casterot. A felnőtt nagykör harmadik helyezettje is egy ifjú hölgy lett, Alasztics Aliz, aki Chablison ült, míg negyedik ifj. Lázár Zoltán a mindig gyors, pej Candide-al. Szoros versenyben Cashflow-val a mórahalmi Kiss Lizanna még az ötödik helyet is megszerezte és hatodik Accoton PS nyergében Krucsó Szabolcs.

A felnőttek kiskör versenyszámát is kétfázisos elbírálással rendezték, ahol az utolsó két induló közül kerültek ki a versenyszám legjobbjai. A leggyorsabb hibátlan időeredményt a Prosper Lovasklub versenyzője, Szotyori Nagy Kristóf lovagolta, a rutinos gidrán törzsménnel, Gidran Razbeg Mytoccal, megelőzve Kurnyák Ágnest és Queenlant. A felnőtt kiskör harmadik helyezettje, nem egész egy másodperccel lemaradva a győztestől, Zárug Annamária Firefly nyergében.

Huszonnégy lovas lovagolt az U25-ös korosztály nagykörében, ahol túrkevei győzelem született. Jelentős fölénnyel nyerte a hiba-idős, 125 cm-t Ábrahám Zsófia és Ciboulette Du Gibet. Második Tóvári Eszter Sáripuszta Indigóval és háromszázad másodperccel mögötte, harmadik lett a Castiliás Kovács Roland, a kiválóan ugró szürke Conscience-vel.

Az U25-ös korosztály kiskörében a champion lovas győzött, Nagy Júlia ezúttal Kincsen Royal Flush-el szélvész gyorsan lovagolta le a pályát. Második a korosztály nagykörének győztese, Ábrahám Zsófia és Clever és harmadik Zárug Gyula tanítványa, Takács Petra Fionával.

Az ifjúsági korosztály nagykörében a technikás pályát a felnőtt nagykör győztese, Kiss Lizanna lovagolta leggyorsabban, aki Cloéval lett itt is az első, megelőzve Lóránt Attila tanítványát, Mécs Emmát PM Chaccerával és Szabó-Máriás Sára lovasát, Pecsora Amirát, aki a verseny legrutinosabb lovát, Chacco Boy-t lovagolta.

Öt századmásodperc döntött az ifjúságiak 110 cm-es kiskörében. Első lett a Veszprém-megyei Kerta SE lovasa, Jankovics Patrik Balázs és Cento, második a Colonado Lovasiskola versenyzője, H. Nagy Emma Costa Brava-val és harmadik Pintér Zsófia PM Toledoval.

A gyermek kategória stílusversenyében egyetlen lovas, Bodnár Annabell kapott For The Moment nyergében 8 pontnál magasabbat, 8,3 ponttal övé lett a győzelem, megelőzve Sáli Csengét és a szürke, Jácintot. Harmadik helyen végzett Szikszai Lajos lovasa Horváth Katica Máris és Luise.

A póni lovasok stílusversenyében 8 pont kellett a győzelemhez, első lett a rutinos pónival, Zorro Van De Vossentippel Gubicza Dorottya, második a Connemarás, Sáli Csenge és Shanbo Morning, míg harmadik Gubicza Sarolt és Tortuga.

Az amatőr lovasoknak kiírt Vip Tourban a 110 cm-es, hiba-idős versenyszámot, Naményi Panna nyerte Miniatűrrel, mintegy két másodperccel gyorsabban lovagolva, második, a kabókás, Gyulai Lucánál és Zsákai Lídiánál. A Vip Tour harmadikja a kiskunhalasi, Dunai-Kovács Lilla lett Fess De Bognárral.

Eredménylisták:

https://dijugratas.hu/#/Event/Info?eventId=15171&competitionId=7

Fotó: Hajdu Krisztina lovvasfoto.hu

Last modified: 2021-11-13