Megkezdődött a Grand Prix sorozat utolsó fordulója Kecskeméten

Hírek

Kimagasló versenyzői létszám mellett vette kezdetét a 2021-es Grand Prix sorozat utolsó fordulója Kecskeméten az Airvent Lovasklubban, ahol rögtön az első napon összegyűlt több mint 220 start. A nyitott számok mellett a fiatal lovak elődöntője került lebonyolításra a négy napos megmérettetés csütörtöki versenynapján. Az Airvent Lovasklub több új akadályt készíttetett erre alkalomra, így egy még színesebb és változatosabb akadálypark várt a versenyzőket. Ennek is köszönhetően a megszokottnál több volt a hiba, a várnál kevesebb hibátlan lovaglás született minden kategóriában.

38 ötéves ló kezdte meg a versenyt a 110 centiméteren, ahol ifjúsági válogatottunk tagja, Takács Petra lovagolta győzelemre saját tulajdonú lovát, My Way VL-t 8,3 stílusponttal. Második helyen a Castilia Kft. lova, Golden Sky-c végett Kovács Rolanddal a nyergében, megelőzve Quel Action VDS-t és Szentirmai Pétert.

A 6 éves lovak 30 fős mezőnyében mindössze tíz verőhiba nélküli lovaglás született. A pálya vonalvezetése a verseny rangjához méltó nehézségű volt, hiszen tartalmazta a két összetett akadályon kívül a nagy vizesárkot is, így kiváló erőpróba volt a tenyészverseny előtti felkészüléshez.

Ifj. Szabó Gábor remekelt ebben a versenyszámban, hiszen a Vincze László által tenyészett H-Secret By Borisszal 8,6 stíluspontot bezsebelve végzett az első, míg XIXO Borgia nevű lovával a Kotroczó Robert által lovagolt King Cornet PGO-val holtversenyben a harmadik helyen. A második helyen Baluna Blue PS és Füzér Gábor ért célba.

A nap legmagasabb versenyszáma 130 centiméteren zajlott, ahol sok volt a vízhiba, ezzel alaposan megszórva a mezőnyt. A leggyorsabb ifj. Máté István volt Stakkairaval, megelőzve Búza Krisztiánt és Landstreamet, illetve Kovács Rolandot Astral C-vel.

A fiatal lovasok között pedig Kiss Lizanna volt a legjobb Cloéval Füzér Zsófi és Szuhai Rodrigo előtt.

A 120 centiméteres nyitott számban Búza Krisztián győzedelmeskedett Erlinával  a kategória rendszeres helyezettje, Göttler Vilmos előtt, aki Jégvirágot lovagolta. Harmadik helyen Füzér Gábor végzett Carionával.

Szöveg: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-08-27