Kurnyák Ágnes tanítványai a serdülő A és az utánpótlás championok

Hírek

A championátusok tizenöt éves történetében a serdülő A, 16-18 közötti lovasok versenyszáma mindig szerepelt a programban. Az évek során ebben a kategóriában volt mindig a legkiszámíthatatlanabb a verseny, 2021-ben is ez történt. A szilvásváradi harmadik napi 125 cm-es összevetésben, egyedül egy hibátlan pályát láthatott a szép számú közönség. Bán Krisztián tanítványa, a Merengő Lovas SE lovasnője, Claessens Stella Wonder Van Hazelberg tudott verőhiba nélkül lovagolni, így övé lett a győztesnek járó 20 pont.

Második helyen Kovács Zoltán tanítványa, Stiedl Anna Blanka Conscience nyergében végzett, míg a harmadik helyért járó 16 pontot a Komárom-Esztergom megyei, Kiss Krisztina Pankával kapta. Az összetett versenyben a legegyenletesebb teljesítményt nyújtó, a kiskunhalasi döntőt nyerő, Kacsó Júlia Csenge tudott győzni, aki Contesivel gyűjtötte szorgalmasan a pontokat. A lovasnak klubja a Taszári Vital LSC és edzője, Kurnyák Ágnes.

A ráckevei, Szőllősi Hajnal 36 ponttal lett a második, akinek edzője Sári Viktor, míg édesapja által edzett ifj. Antal Péter nyakába akasztották a bronzérmet.

Negyedik lett Nyemcsók Hanna Dóra, ötödik Stiedl Anna Blanka, hatodik Schmuck Rebeka Anna, hetedik Claessens Stella, míg nyolcadik Viasz Hanna.

Serdülő A eredmény

Az utánpótlás lovasoknál a vizesárok jelentette a legnehezebb akadályt a vasárnapi szilvásváradi fináléban. A versenyben egyedül Szikszai Lajos tanítványa, Boda Csenge Laurence-el tudott hiba nélkül lovagolni, így megnerték a döntőt. A vizesárok gyurma csíkjára lépő, Királyhágó nyergében Nagy Júlia lett a második, míg a döntőben harmadik helyen a GSH Team lovasa, ifj. Szabó Gábor által felkészített, Varga Marcell és La Pilot Prinze zárt. Miután a összetett verseny eredményét a versenybíróság kiszámolta, a mosolygós, pécsi lánynak, Nagy Júliának volt oka az örömre, hiszen 62 pontot gyűjtve 2021-ben megnyerte az utánpótlás championátust.

A GSH Team lovasnőjének, Szabó-Máriás Sárának a nyakába akasztották az ezüstérmet, aki 56 pontot gyűjtött, míg a 48 pontos, ajkai Nagy Evelin lett a bronzérmes.

A többszörös championi címmel rendelkező, Ábrahám Zsófia ezúttal negyedik lett, ötödik, Fekete Antal, hatodik Varga Marcell, hetedik Vincze Imre, nyolcadik Kovács Ádám.

Utánpótlás eredmény

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-08-16