Csongrád-Csanád megye a csapat champion 2021-ben

Hírek

Nyári melegben folytatódott a 2021.évi díjugrató championátus Szilvásváradon, ahol minden igény kielégítő körülmények között versenyezhettek a lovasok. A sorozat ötödik pályái következtek hiba-idős elbírálásokkal. A pónik versenye a Gubicza testvérekről szólt, győzött Dorottya Quint Van De Groenheuvel nevű pónijával a Tortugán ülő nővére, Sarolt előtt. A pénteki győztes Bodnár Annabell ezúttal Aidával a harmadik helyen lovagolhatott be az eredményhirdetésen.

A gyermekeknél Füzér Gábor tanítványa, Bodnár Annabell már megállíthatatlan volt és megszerezte For The Momenttel az első, It’s a Gamble-el a második helyet. Harmadik helyen kisbéri színekben lovagló, Csizmadia Csenge került Aisha-Amirával.

Harmincöt indulóból tizennyolcan teljesítették hibátlanul a serdülő B kategória, 110 cm-es mai versenyszámát. Kámán Nóra végzett az első helyen Heddával, megelőzve a Colonado Lovasiskola lovasát H. Nagy Emmát és Costa Bravát. A harmadik hely Ráckevére került, a Balou Chin Chin nyergében ülő Bálint Hanga Sárához.

Az amatőrök 110 cm-es számában, Bodnár Annabell édesanyja, Blaskó Nikolett győzött jelentős fölénnyel, Ghandi End nyergében, megelőzve a championátusokon mindig eredményes Varga Méneses lovast, Vajay Dórát és Balouvalleyt, míg harmadik lett Kezes Gabriella tanítványa, Sarkadi Petra Főnix-szel.

A serdülő A kategóriában Horváth Gábor tanítványai jeleskedtek, győzött Granada nyergében Schmuck Rebeka Anna. A Győr-Moson-Sopron megyei Horváth lovasközpont talentes lovasa, Oroszi Dóráé lett a harmadik helyezés a kisbéri, Széplak Góliáttal. A második helyre Sári Viktor tanítványa, Szőllősi Hajnal került, aki a fekete, Gina Van Lange Weeren lovagolt.

Az utánpótlás lovasok mai 125 cm-es versenyében mindösszesen két hölgy tudott hiba nélkül lovagolni, győzött a túrkevei Ábrahám Zsófia Ciboulette Du Gibettel, megelőzve a Kalafarm lovasklub lovasnőjét, Nagy Júliát, aki Királyhágót lovagolta. Harmadik helyre a GSH Team versenyzője, Szabó-Máriás Sára került Cantus Clay-el, aki a leggyorsabb négy hibapontos teljesítményt ért el.

A felnőtteknél se borult a papírforma. Ma Réti Dávid nyert Niconnal, megelőzve Szotyori Nagy Kristófot, akié a második és harmadik hely lett Horze Donalddal és Horze Cym Carlssonnal.

Ma rendezték a championátus csapatbajnokságát, tizenhat egyesületi, megyei vagy regionális csapat részvételével. A szilvásváradi forduló és az összesített verseny első helyezettje, Csongrád-Csanád megye csapata lett. Kezes Gabriella csapatának győzelmének értékét növeli, hogy három fős együttesről volt szó, tehát nem volt kieső eredmény. A győztes csapat tagjai, Tóth Sára Eszter Tinka’s Girl, Sarkadi Petra Főnix és felnőttként, aki az összevetésben mindent megtett a győzelemért Réti Dávid és lova, Nicon.

A második helyen az Antal Péter által vezetett Máchánszky Gyula régió csapata végzett, harmadik a Bertók Viktor csapatvezető négy fős együttese, akik Kelet-Magyarországot, azaz a Platthy József régiót képviselték. Az összesített championátus csapatbajnokság a szilvásváradi fordulón első három helyezett csapatról szólt.

Az együtteseknek a dobogón gratulált Antalné Géczi Emese versenyigazgató, Cseri Dávid a Szilvásváradi Állami Ménes igazgatója, Hetesy Nándor igazgatóhelyettes, a Díjugrató Szakbizottság részéről Bazsó Gergely, míg a versenybíróság elnöke, Juhász Tibor.

Az aranyérmet Kezes Gabriella által vezetett Csongrád-Csanád megye csapatának lovasainak nyakába akasztották, Tóth Sára Eszternek, Sarkadi Petrának és Réti Dávidnak. Az ezüstérem végül a Bertók Viktor csapatához, a Platthy József régió II-es csapatához került és harmadik lett Antal Péter által vezetett Dél-Magyarországot képviselő, Máchánszky Gyula régió csapata.

Gratulálunk a championoknak, gratulálunk a helyezetteknek, folytatás vasárnap az egyéni döntőkkel!

Csapat championátus végeredmény

A championátus egyéni pontállása öt pálya után

Last modified: 2021-08-14