Bodnár Annabell nagy napja

Hírek

A szilvásváradi Lipicai stadionban folytatódott a 2021. évi díjugrató championátus. A Díjugrató szabályzat szerint a lovasoknak két verseny helyszínen hat pályát kell lovagolni, amelyek után pontokat gyűjtenek és a bajnokság végén az lesz a champion aki a legtöbb pontot gyűjti. Ma a negyedik pályák következtek, ahol a pónik kezdték a napot. A legtöbb pontot, Bazsó Gergely stílusbírótól a Némethy Bertalan Alapítvány lovasnője, Bodnár Annabell kapta Aida pónijával. 8,3 győztes pontnál egy tizeddel kevesebbet kapott és második lett a Connemara lovas egyesület lovasnője, Sáli Csenge Shanbo Morning Mirah nevű pónijával. Míg harmadik a Varga Ménes lovasnője, Gubicza Dorottya sárga pónijával, Quint Van De Groenheuvel-el.

A gyermek korosztály stílusversenye is Bodnár Annabellről szólt, aki 8,6 stílusponttal győzött For The Moment nyergében és It’s a Gamble-el lett második. A gyermek championátus negyedik pályájának harmadik helyezettje a prosperes, Hegedűs Laura Lili Berkenyével.

Harmincnégyen álltak starthoz a serdülő B korosztályban, ahol az alappálya után a stíluspontok alapján visszahívás következett. Ugyanúgy, mint Kiskunhalason most is Kim Yura Charlotte lett az első Bognár Hamissal, aki az Equipark LK lovasnője, megelőzve a debreceni, Szász Abigélt és Nadinet. A Colonado lovasiskola lovasnője, a nagyon rutinos Costa Brava nyergében H. Nagy Emmáé lett a harmadik hely.

A 110 cm-es amatőr elődöntőben már kétfázisos elbírálással rendezték, győzött Mráz Tamás tanítványa, a Badacsonyi lovasklub versenyzője, Dr. Czuczai Natália Elzinoval, megelőzve a championátus doyenjét, Busi Sándort, aki Pomme-Pomme-t lovagolta és harmadik hely a Némethy Bertalan Alapítvány versenyzőjéhez Blaskó Nikolettához került, aki a szürke Ghandi Enden ült.

A Serdülő A kategóriában már 120 cm-re kerültek az akadályok, a második fázisban a leggyorsabban a bajai, Pintér Zsófia Csenge lovagolt a szürke Caressila Rouge-al, így övé lett az első hely. Második Horváth Gábor tanítványa, Oroszi Dóra végzett a kisbéri fajtájú Széplak Góliáttal. A harmadik helyért járó nyolc pont a GSH Teamhez került, Borsi Tilla Panna kapta meg hűséges lovával, a fekete Senillával.

Az utánpótlás lovasok championátusának negyedik pályája Nagy Júliáról szólt. A Kalafarm SE lovasnője utolsó indulóként a leggyorsabb második fázissal lett első Kincsen Royal Flush-el, míg Királyhágóval a harmadik helyen végzett. A második hely a túrkevei többszörös utánpótlás championhoz, Ábrahám Zsófiához került, aki a sárga, Ciboulette Du Gibet-et lovagolta.

A felnőtt championátus lovasainak ma 130 cm-es pályát épített Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő és a kétfázisos versenyszámban a D-Team lovasnője a tavalyi championátus bronzérmese, Kurnyák Ágnes nyert Queenlan nyergében. A második és harmadik hely az összetettben élen álló lovasoknak jutott. A Prosper lovasklub lovasa, Szotyori Nagy Kristóf Horze Donalddal és az Equitania lovasa Réti Dávid Niconnal végeztek a képzeletbeli dobogós helyeken.

Gratulálunk a pénteki nap győztes és helyezett lovasainak, holnap következnek az ötödik pályák és a csapatverseny.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-08-13