Svédország All In-nal verte a világot

Hírek

Az olimpiai díjugratás csapatversenye egy semmihez nem hasonltható, krimibe illő izgalmas versenyt hozott. Az a formula, ahol három lovas képvisel egy országot és nincs kiseső eredmény, meghozta az olimpiai elvárásokat, amikor egy teljesítménnyel dőlnek el az érmek. Tíz csapat szerezett indulási jogot a végső fináléra, ahol a 165 cm magasságú pályán mindenki tiszta lappal indulva egyszer lovagolhatott. A pálya nehézségét is bizonyítja, hogy Global Champions Tour  és CSIO nagydíjak sikeres párosai itt nem tudtak szerephez jutni és csak a különleges képességű lovak, bravúros lovas teljesítményekkel hozták meg a kiváló eredményeket. A németeknél Daniel Deusser vérzett el, a franciák vezető pozíciójában Penelope Leprevost lova nem tudta a kettesugrást teljesíteni és a tokiói egyéni olimpiai bajnoka Ben Maher be sem jött a pályára, hiszen csapattársai már sok-sok hibapontot lovagoltak előtte össze.  A csapatversenyben Brazília 29 hibaponttal hatodik, Svájc 28 hibaponttal ötödik, Hollandia 17 hibaponttal negyedik és Belgium 12 hibaponttal a harmadik helyen végzett. Az arany és az ezüstéremről öszevetés döntött, ahol mindkét ország mindhárom lovasának lovagolnia kellett. A verseny nézői szinte csodát láthattak, hiszen hat villámgyors hibátlan pályát lovagoltak a lovasok. Az Amerikai Egyesült Államokból, Laura Kraut, Jessica Springsteen és McLain Ward hibátlan teljesítménnyel, 122,20 századmásodperces időeredménnyel fejezte be a versenyt.

A svédeknél, az egyéni verseny negyedik helyezettje, Henrik Von Eckermann King Edwarddal és ötödik helyezettje Malin Baryard-Johnsson Indianával is az amerikai lovasokhoz hasonló időeredménnyel ért célba. Az olimpiai díjugratás utolsónak induló lovasának, Peder Fredricsonnak McLain Ward gyors összevetése után egyértelmű volt, hogy mindent kockáztatni kell hiszen az olimpiai arany a cél.

Rio De Janeiro és Tokió olimpiai ezüstérmes párosa. aki eddig két olimpián nyolc pályát teljesített és még nem hibázott, most sem jött zavarba. A svéd Európa-bajnok most is megmutatta briliáns lovas tudását és az összevetésben elképedve nézte a világ mire képes a páros. Peder Fredricson All In nyergében mindenkinél jobb idővel  jött le a pályáról és a cél után ujját a Japán ég felé mutatta, amely azt jelentette hogy a modern díjugratás történetében először Svédország válogatottja olimpiai csapat aranyérmet nyert.

Eredménylista: https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/equestrian/results-jumping-individual-fnl-0002rr-.htm

Last modified: 2021-08-07