Nincs meglepetés Tokióban a díjugratás egyéni olimpiai bajnoka, Ben Maher Explosion W hátán

Hírek

A díjugratás egyéni olimpiai döntőjében 165 cm-es magasságú, 585 méter hosszúságú pálya várta a döntőbe bejutott harminc párost. Nyolcan tudták lelovagolni verőhiba nélkül, spanyol, Santiago Varela pályaépítő pályáját, közülük ketten az ír, Cian O’Connor és a brit, Scott Brash túllépte az alapidőt és századmásodpercre azonos idővel célba érve mindketten a hetedik helyet szerezték meg.

A végső összevetésben három svéd lovas is bekerült, de először jött, Daisuke Fukushima, aki a világranglistán még az első hatszázban sincsen, aki ezúttal Paul Schockemöhle-vel felkészülve, Chanyon nyergében megismételte az alappályán elért eredményét és egy lendületes hibátlannal ért célba, amely végül a hatodik helyet jelentette a japán lovasnak. Legjobb női lovasként ötödik, a Magyarországon is többször versenyző, Malin Baryard-Johnsson lett Indianával, aki előtt negyedikként csapattársa, Henrik Von Eckermann King Edward nyergében végzett az olimpiai egyéni versenyben.

Az összevetés záró lovasa, a bronzérmet szerezte meg, a holland, Maikel Van Der Vleuten és Beauville Z. Furcsa érzése lehet most a svéd, Peder Fredricsonnak, aki All In nyergében megpróbált mindent és egy szélvész gyors, precíz hibátlannal ért át a célvonalon, amely eredmény, ugyanúgy, mint öt évvel ezelőtt a Rio De Janeiro-i olimpián most is az egyéni ezüstérmet jelentette az Európa-bajnok párosnak.

Az olimpiai döntő végén viszont el lehetett mondani, hogy a papírforma beigazolódott és a történelem megismétlődött. Nick Skelton olimpiai győzelme után idén is angol bajnoka van a díjugrató sportnak. A több mint fantasztikus képességű, Chacco Blue apaságú, Explosion W Japánban sem ugrott másképp, mint szokott és minden mozdulatában a modern díjugrató sport követelményeit, játszva teljesítette. A csoda sárga a leggyorsabb hibátlannal az olimpiai dobogó tetejére juttatta lovasát, a kiválóan koncentráló és mérnöki pontossággal lovagló, Ben Mahert.

A 38 éves angol sztárlovas ezzel pályafutásának csúcsára ért, hiszen korábban már csapatban és egyéniben, szinte mindent megnyert, de most Tokióban az olimpiai egyéni aranyéremmel a legrangosabb címet is megszerezte.

Eredménylista: https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/equestrian/results-jumping-individual-fnl-0002rr-.htm

Fotó: British Equestrian

 

Last modified: 2021-08-04