Hetedik a magyar gyermek válogatott is az Európa-bajnokságon

Hírek

Péntek délután és szombat délelőtt rendezték a portugáliai Vilamoura-ban a gyermek korosztály csapatversenyének második és harmadik fordulóját. Ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány csapata az ötödik helyen állt az utolsó felvonás előtt. Csapatunk első lovasa, ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal a szerdai és pénteki hibátlanja utána szombat délelőtt sem hibázott, így három hibátlannal segítette Magyarországot az Európa-bajnokságon.

Csapatunk egyetlen hölgy tagja Füzér Gábor tanítványa, Kiss Maja Quipara Z-el két hibátlan után ma négy hibaponttal ért célba.

Legfiatalabb lovasunk az első nemzetközi szezonját teljesítő, 12 éves Szuhai Rodrigo Chacco Boy-jal négy hibaponttal ért célba és befejező lovasunk Magyar Balázs a szürke, Aladinnal nyolc hibaponttal zárt.

Összesítésben ez azt jelentette, hogy Magyarország válogatottja tizenhat hibaponttal, két fára az ezüstéremtől a csapatversenyben tizenkilenc országból az előkelő hetedik helyezést szerezte meg. A vasárnapi fináléba, ahol 93 lovasból harmincan lovagolhatnak, Kiss Maja négy hibaponttal, ifj. Szuhai Gyula nulla hibaponttal jutott döntőbe.

Gratulálunk a magyar csapatnak!

Last modified: 2021-07-25