Kezdődik a 2021. évi díjugrató championátus

Hírek

Ebben az évben a megszokottnál kicsit korábban nem augusztusba, hanem július negyedik hétvégéjén megkezdődik a díjugrató championátus. Idén a tavalyi évhez hasonlóan először Kiskunhalas, majd három hét múlva Szilvásvárad ad otthont a versenynek.

A versenyben hat pálya után a legtöbb pontot szerzett versenyző állhat majd fel a dobogó tetejére és veheti át a championnak járó aranyérmet. A pónik mellett hat egyéni kategóriában lovagolhatnak a lovasok, gyermek (10-12 év), serdülő B (13-15), serdülő A (16-18), utánpótlás (19-25) és 26 év felett a felnőtt lovasok versenghetnek és az amatőr kategória is teret kap már jó pár éve a championátus rendszerében. Megrendezik a csapat championátust is, ahol egyesületek, megyék és régiók állíthatnak ki a Díjugrató Szabályzat szerint három vagy négy fős csapatokat. A kiskunhalasi első fordulón a versenybíróság elnöke Juhász Tibor lesz, a pályaépítő, Németh Zoltán és a stílusbíró, Bazsó Gergely.

A Kiskunhalas város közepén elhelyezkedő Hirling József Lovasbázis korlátozás nélkül várja a kedves nézőket, de akik a helyszínre nem tudnak ellátogatni, azok a RiderLine-on a verseny összes startját élőben megtekinthetik.

Last modified: 2021-07-22