Dömse Tamás ötödik a fiatal lovas Európa-bajnokság vadászugratásában

Hírek

Ma délután nyolcvanhárom páros állt starthoz a portugáliai Villamoura-ban az utánpótlás díjugrató Európa-bajnokság fiatal lovas kategória 145 cm-es vadászugratásában. A mezőnyben a világban ismert lovas dinasztiák tagjai, mint például a brit, Whitakerek, az ír, Allenek, a belga, Conterek képviselői is nyeregbe szálltak, sőt több olyan fiatal lovas is volt a nyeregben, akik ötcsillagos felnőtt nagydíjakban is már sikert sikerre halmoztak. A magyar lovasok azonban ebben az előkelő társaságban sem ijedtek meg és megmutatták, hogy van helyünk egy Európa-bajnokságon.

A 35. startoló Dömse Tamás Conquistador nyergében nagyszerű pályát lovagolva az élre ugrott és egy ideig vezetett az Európa-bajnoki elődöntőben. A versenyszám végén a Baranya-megyei lovas ötödikként zárt minimális különbséggel lemaradva a győztes, angol, Jodie Hall Mcateer-től.

Dömse Tamás mellett a téli sérüléséből, nyárra már csúcsformába lovagló Szuhai Péter is kimagaslót teljesített és Tanjával verőhiba nélkül egy villámgyors pályával az összetett 14. helyén végzett. A magyar válogatott harmadik fiú tagja, Jármy Vince JB Koronaőrrel egy verőhibája ellenére is a középmezőnyben végzett, míg Alasztics Alíz Concordia HB-vel és Bognár Dóra Calli Toppal is teljesítették az Európa-bajnoki pályát.

Még délelőtt a kontinensviadal első versenyszámaként rendezték az ifjúságiak 140 cm-es vadászugratását, ahol százkettő 14-18 év közötti lovas állt starthoz. Győzelmet a belga, Evelyne Putters szerezte meg, és az elvárásoknak megfelelően két magyar hölgy lovasunk is hozta a szép pályát, Kiss Lizanna Cashflow nyergében hiba nélkül lovagolva, a győztestől egy verőhibán belül lemaradva 3,44, míg Janik Anna Zordonnal 4,25 hibaponttal várja a folytatást.

Az ifjúsági mezőnyben további két magyar lovasunk, Tóth Balázs Rolfs Royce-al és Takács Petra Conor Passal is teljesítették az elődöntő technikás pályáját.

Folytatás Portugáliában szerdán délelőtt a gyermek korosztály elődöntőjével, délután az ifjúsági lovasok csapatversenyének első fordulójával.

Gratulálunk a ma különösen értékes eredményt elérő Dömse Tamásnak, Szuhai Péternek, Kiss Lizannának, Janik Annának és a teljes magyar fiatal lovas és ifjúsági válogatottnak!

Hajrá magyar díjugrató utánpótlás!

Start-és eredménylisták: https://online.equipe.com/en/competitions/42157

Last modified: 2021-07-21