Hétköznapi díjugratás Bábolnán

Hírek

A Bábolnai Lovaskör kihasználva a nyári szünetet, ezúttal hétköznapokra írta ki a júliusi országos díjugrató versenyét. Bönde Ferenc a versenybíróság elnöke példás rendet tartva vezette le a keddtől csütörtökig tartó viadal harminchárom versenyszámát. Az országos megmérettetés nagykörének első két napján Szotyori Nagy Kristóf Horze Donalddal hozta el a versenyszámok első helyét, harmadik nap pedig a győrzámolyi, Horváth Gáboré volt, aki a szürke Casimirral egyedül tudta hiba nélkül teljesíteni Fodor István pályaépítő összevetését.

A legmagasabb számok képzeletbeli dobogóira Cser Attila, Herczog Anna, Szentirmai Péter, Németh Viktória, az ukrán, Radion Redko állhattak fel.

A 120-125 cm-es körben kedden hárman tudták a második fázist harminc másodperc alatt hiba nélkül lelovagolni, győzött a Varázsló Egyesület lovasa, Kajtár Ákos Bognár Alátóval, Hevesy Barnabás tanítványa, ifj. Szilágyi László és a Prosper Lovasklub lovasnője, Baumann Bori előtt.

Szerdán az Öregkő Lovas Egyesület lovasa Holdampf Renáta győzött a rutinos, Casino Golddal, megelőzve a Lovasakadémiás Tátrai Blanka Cassus párost és Baumann Borit, akit ezúttal Lamborginit lovagolta.

Harmadik napra se sokat változott az élen a helyzet, ezúttal a 125 cm-es vadászugratásban győzött Baumann Bori a sárga Timpex Jazzyvel, megelőzve Cassust és Tátrai Blankát és a Varga Ménes lovasnőjét, Ágoston Csengét, aki Endriss Nieuwmoed-dal versenyzett.

 

Az 5 éves lovak versenyszámait alapidős elbírálással rendezték, ahol a versenyen tizenegy hibapont nélküli pályát láthattunk. A három nap alatt Ramall Casselina, Queen Of Zucchero, Quell Action VDS, Larsson, Chili, Q-Sáripuszta Milton, Let’s Win TN, Quanta Costa Van Het Distelhof, Galgo Z, Sáripuszta Málna, Görgey szereztek minősülést az októberi Tenyészversenyre.

A 6 éves lovak versenyében kedden a Lewitzi Ménesben tenyésztett Diorina lett az első Kovács Rolanddal, csütörtökön a világbajnok, szürke, VDL Zirroco Blue unokájával, Kaori B-vel Kajtár Ákos állhatott az első helyre, míg a záró napon, Kertész Noémi versenybíró Cornet Obolensky fiára, Cornetto Z-re tűzhette fel a díjszalagot és gratulálhatott lovasának, Szotyori Nagy Kristófnak, akik nyerték a fiatal ló kategóriát.

Az ifjúsági mezőnyben szoros eredmények születtek, kedden Bene Balázs tanítványai, Rózsehegyi Blanka Simlis és Bene Dóra Dano B-vel hozták el az első helyet, megelőzve a Prime Lovasklub lovasnőjét, Fehér Vanesszát Fridával. Szerdán már győzött az Univerzumos Bene Dóra Dano B-vel, megelőzve a pápai, Kovács Zsófiát és Némethy Bertalan Alapítvány lovasnőjét, Jármy Kingát.

A csütörtöki kétfázisosban, a Talent program lovasa, Oroszi Dóra lett az első Széplak Góliáttal, megelőzve klubtársát, Fekete Lucát és a Dénesmajori, Takács Lilit.

A kezdő lovasoknál mindhárom nap 8 pont feletti teljesítmény kellett a győzelemhez. Az első felvonásban Mátyás Edina tanítványa, Wendler Zsófia örülhetett Széplak Sugár hátán, második nap Baumann Bori lovasa, a prosperes, Kiss Johanna Janka kapta a legmagasabb pontot Diabolóval, míg harmadik nap Grózner Szilárd által edzett, az NBHA sportegyesület lovasnője, Csiszár Noémi Cézárral.

A bábolnai országos versenyen két érdekes show versenyszámot is kiírtak a rendezők. A harminchárom indulós joker ugratásban tízen tudták lelovagolni maximális 65 ponttal Fodor István pályáját, amely után két Prosperes lovasé volt a legjobb idő, első helyen Tóth Zsófia Charthagosszal, előzte meg klubtársát, Buzás-Konecsni Boglárkát és Chavoltust. Harmadik ez Endrődy lovasklubhoz tartozó, Kondor Hanna végzett a sárga, Rádiháza Excaliburral.

Csütörtök délben a Díjugrató Szabályzatban szereplő, de eddig Magyarországon még soha nem rendezett versenyszámot írtak ki, melynek lényege, hogy egy szóló akadály után, csak összetett akadályok vártak az indulókra. Ebben a különleges showban egy igazán rutinos lovas győzött, a 960-as igazolási számmal rendelkező, győri, Egervári Attila Arkánnal, aki maga mögé utasította a házigazda, Bábolnai Ménesbirtok lovasát, Bertók Mátyást és az etei, Bencze Zsófiát.

Gratulálunk a győztes és helyezetteknek, ebben a nyári hőségben köszönjük kitartást a résztvevőknek és köszönjük a rendezést a Bábolnai Ménes csapatának.

Folytatás Bábolnán díjugratással szeptemberben a FIAT Országos Bajnoksággal.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-07-16