Ötször szólt a magyar himnusz a Szilvásvárad Masters második napján

Hírek

A Szilvásvárad Masters pénteki napja egy hatalmas felhőszakadással vette kezdetét, így az első két számot zuhogó esőben kellett megrendezni. A talajnak nem okozott gondot a hirtelen leömlő csapadék, a lovasok kényelme érdekében pedig a fedeles lovardát megnyitották a melegítéshez, így zökkenőmentesen sikerült tartani a napirendet.

A fiatal lovak a tegnapi naphoz hasonlóan 120-130 centiméteren mérték össze tudásukat, ahol a bolgár válogatott lovas, Ivaylo Bonev végzett az élen Othello Van De Vlasbloemhoeve nevű lovával, míg JE Suis Special BMG-vel az ötödik helyet sikerült elcsípnie. A számban második lett ifj. Szuhai Gyula a sárga Edward Z-tel, megelőzve Marek Klust Loverpoollal, illetve az egyedüli hat éves lovat a helyezettek között, Miami De Gardert, tenyésztőjével, Burucs Borbálával a nyergében. Tegnapi helyezését megismételve Mráz Tamás lett a hetedik, a szintén magyar tenyésztésű El Contheroval.

 

Az ifjúsági lovasok 125 centiméteres versenyszámában magyar győzelem született, Lóránt Attila tanítványa, Mécs Emma volt magasan a leggyorsabb PM Chaccera nevű lovával, megelőzve a Szotyori Nagy Kristóf által felkészített Hegedűs Adél Dórát, és a lengyel Roza Koniecznat. A tegnapi győztes, Aya Miteva végzett a negyedik helyen, Ivana Angelova és Csetényi Lea előtt.

A VIP Tour és a gyermek kategória első fordulója egyaránt 115 centiméteren vette kezdetét, 35 és 15 lovassal a startlistán. Nem született meglepetés, hiszen mindkét versenyszámot a magyar összesített ranglista második helyén álló Szuhai Rodrigo nyerte Chacco Boy, illetve Timpex Gótika nevű lovaival.

A gyermekek között Nyiri Anna Jázmin végzett a második helyen, megelőzve a GSH Team versenyzőit, Szabó Dorinát, és Fábián Johannát, míg Both Petra ötödik, Koltai Zorka pedig a hatodik helyen lovagolt be az eredményhirdetésre.

A VIP Tourban is túlnyomórészt magyar versenyzőknek gratulálhattunk, hiszen a ciprusi Eleni Polyviou és a szlovén Masa Turkus-Trbuc kivételével csak hazai versenyzők kerültek díjazásra. Második lett az ifjúsági regionális bajnok páros, Pintér Zsófi Csenge és PM Toledo, míg Takács Vivien és Pataki Anna Klára az ötödik illetve a hatodik helyezettnek járó szalagot vihették haza. Az amatőr lovasok táborát erősítette a hetedik helyen végző többszörös magyar bajnok Baumann Bori, illetve a nyolcadikon Blaskó Nikolett.

 

A Silver Tour első fordulója 130 centiméteren vette kezdetét, ahol nagyon szoros versenyben Krucsó Szabolcs győzedelmeskedett Chippendale nyergében, megelőzve a kuwaiti Abdulrahman Al Fuzaet, a lengyel Michal Kazmierczakot, és a litván színeket képviselő Andrius Petrovast. Kis különbséggel lemaradva ötödik helyen zárt Réti Dávid Niconnal, míg Szotyori Nagy Kristóf a hatodik Horze Cym Carlssonnal, és a nyolcadik Timpex Jeremiással ebben a negyvenkét indulós versenyszámban.

A versenynap az U25 kategória 135 centiméteres középdöntőjével folytatódott, ahol nagyon kevés hibátlan lovaglás született, de a tegnapi legjobb páros, Szuhai Péter és Chilling Out most sem vétett verőhibát így ismét győzedelmeskedett, maga mögé utasítva a török színekben lovagló Taha Yedikardest és a lengyel Roza Koniecznat. Negyedik lett a versenyszámban ifj. Szuhai Gyula, megelőzve ifj. Lázár Zoltánt és Kisgergely Kata Csengét.

A csütörtöki nap a Gold Tour 135 centiméteres versenyszámával ért véget, ahol litván győzelem született, hiszen Andrius Petrovas volt a leggyorsabb, és két másodperces előnnyel ért célba Angel Niagolovhoz képest. A legjobb magyar eredményt az idei év eddigi legeredményesebb hazai versenyzője, Czékus Zoltán érte el Carundyval, ami a harmadik helyet jelentette a párosnak, míg Krucsó Szabolcs a hatodik, Weinhardt Virág pedig a kilencedik helyen végzett.

20:30 perckor villanyfényben kerül megrendezésre a Longines világranglista pontot adó Diamond Tour 150 centiméteres összevetéses középdöntője a Lipicai Stadionban, amit élőben közvetít az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad Facebook oldala.

https://www.facebook.com/lipizzaners

Szöveg: Szalontai Virág

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2021-07-02