Favorit győzelmek Balatonvilágoson

Hírek

Igazi nyári időjárásban kezdődött a második alkalommal a Hungarian Future Stars utánpótlás seregszemle, Balatonvilágoson a Világosi Lovascentrumban. Pénteki nap már a nagykör versenyszámok is a programra kerültek. A gyermekek 110 cm-es, hiba-idős versenyszámában nem történt meglepetés, a mostanában nagyon eredményesen versenyző Bódai Hanna megszerezte az első két helyet, Quintano és Coliano nevű lovaival.

Harmadik helyen végzett, Búza Krisztián tanítványa, a Cseszterlint Lovasklub lovasa, Müllner Anna és Captain Cassone. Frányó Csenge végzett a negyedik, Bodnár Annabell az ötödik és Magyar Balázs a hatodik helyen.

Az ifjúságiak 125 cm-es nagykörében sem született meglepetés, hiszen Janik Anna lett az első Castero nyergében, második helyen Jakab-Tóth Kornélia végzett Tabu De Ganaddal.

Harmadik helyen Kurnyák Ágnes tanítványa, Kacsó Júlia Csenge végzett, a szürke Contesivel. Az ifjúsági válogatottunk Kiss Lizanna ezúttal Chacco nyergében lett a negyedik, a Prosperes Hegedűs Adél Dóra Timpex Gondolával az ötödik, míg Janik Attila tanítványa, Csibi Zsófia Cool Conraddal a hatodik.

A pénteki zárószáma a legmagasabb, 130 cm-es hiba-idős szám volt, ahol sem született különösebb meglepetés, hiszen Kovács Roland Astral C-vel győzött és utasította maga mögé, a villamourai Európa-bajnokságra készülő Kiss Lizannát, aki most Cashflow-t lovagolta ebben a versenyszámban.

Harmadik helyen a mostanában szebbnél -szebb pályákat teljesítő, Baranya-megyei Nagy Júlia végzett Királyhágóval. Negyedik és hatodik helyen végzett a Pirik Farmos Alasztics Alíz, míg az ötödik helyen Debreceni Fanni.

A csütörtöki program az U25-ös kiskör versenyszámmal záródott, ahol a leggyorsabb hibátlant Kiss Anett Natália lovagolta Caro Freddoval. Második lett a Classic Horse lovasa, Zólyomi Emma Waikiki Del Tiglioval, míg a harmadik Maszlag Ilona tanítványa, Viasz Hanna Caviarral.

Másnap sok hiba tarkította az U25-ös korosztály kiskörét, ahol a harminckét indulóból, mindösszesen kettő hibátlan teljesítmény született. Győzött a Pasaréti Honvéd lovasnője, Szabó Virág Drazic nyergében, második lett a Veszprém megyei, Viasz Hanna, a sárga Caviarral.

A négy hibapontos teljesítménnyel, Kiss Anett Natália ezen a napon a harmadik helyet szerezte meg, nagy méretű szürkéjével, Caro Freddoval.

Gyorsabbnál gyorsabb teljesítményeket hozott még csütörtökön az ifi kiskör, ahol a kétfázisos versenyszámban első lett Horváth Gábor tanítványa, Oroszi Dóra Széplak Góliáttal, szoros versenyben megelőzve, Rednágel Sárát és Pancsit. A Horváth Lovassport Egyesület lovasáé, lett a harmadik hely is, Fekete Lucáé lett a harmadik hely Quinto’s Tamarával. az eredményhirdetésen a harmadiknak járó tiszteletdíjat vehette

A pénteki ifjúsági kiskörben pedig Komárom-Esztergom megyei siker született, hiszen az Etei Univerzum lovasklub lovasnője, Bene Dóra Dánóval mindenkinél gyorsabban lovagolt. ű

Utána a bajai, Pintér Zsófi Csenge végzett a szürke, Caressila Rouge-al, míg harmadik lett Szikszai Lajos tanítványa, Pataki Anna Klára Lennard nyergében.

Három lovas tudott hatvan másodpercen belül célba érni a gyermek kiskörben, első lett Sebák Andrea tanítványa, Molnár Csenge Action Baloubával, második lett Bodnár Annabell It’s a Gamble-el és harmadikként az Öregkő Lovasai Egyesület lovasa, Molnár Blanka Diarator Sz-el.

A második Hungarian Future Stars versenyen a kezdő lovasok is teret kaptak, ő velük kezdődött a verseny. Csütörtökön több, mint harmincan szálltak nyeregbe és több mint 8,5 ponttal győzött Nagy Nóra Jázmin Remember Me De Ganad nyergében. Második helyen 8, 2 ponttal az Oxer Team lovasa, Király Aliz végzett Ferguse De Merze-el, míg harmadik kerek 8 ponttal, Pichovszky Dalma lett Casco PP nyergében.

Pénteki napon már Király Alizé lett az első hely, aki Délibáb Felhővel 8,3 at kapott, megelőzve J.C.S nyergében ülő Fésűs Grétát. Harmadik helyen holtverseny alakult ki, a Szent László LSE lovasnője, Antal Vanda Cardinával és a Prosper Lovasklub lovasnője, Kiss Johanna Janka Diaboló között, mindketten 7,9 pontot kaptak, így övék lett a megosztott harmadik hely.

A pónik pénteki nagyköre Gubicza Dorottyáról szólt, aki megszerezte az első két helyet, Quint Van De Groenheuvel, Zorro Van De Vossentip nevű pónijaival és harmadik lett, Vincze Cintia tanítványa, Both Petra Biotop Bojtorjánnal.

A pénteki első győztes a pónik kiskörében Jung Lili lett, aki Archibald nevű pónijával leggyorsabban lovagolta le Németh Zoltán pályaépítő hiba-idős pályáját.

Folytatás szombaton 8 órától az egyéni- és csapatversenyekkel.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

 

Last modified: 2021-06-25