A 12 éves Szuhai Rodrigo CSIO nagydíjat nyert

Hírek

Nem sikerült felnőtt díjugrató válogatottunknak megismételni a két évvel ezelőtti győzelmet, hiszen a ma 14 órakor kezdődő bulgáriai felnőtt Nemzetek Díjában tizenkét hibapontos összteljesítménnyel Németh István szövetségi kapitány csapata a negyedik helyen végzett. Válogatottunk első lovasa, Czékus Zoltán mindkét fordulóban verőhiba nélkül lovagolt, de másodszorra vizesárokba lépett, lova, Riccola, így nulla, négy hibapontos teljesítménnyel kezdtünk. Csapatunk egyetlen hölgy tagja, Vándor Zsófia Quintusszal is nulla, négyet lovagolt. Harmadik lovasunk, Ifj. Szabó Gábor Chaballal világkupa helyezés után, most nem tudott hozzátenni válogatottunk teljesítményéhez, de záró lovasunk, Szuhai Gyula négy és egy nagyszerű nulla hibaponttal ért célba, Lawisangos hátán.

A bulgáriai Nemzetek Díját Olaszország nyerte és a szoros versenyben a magyar csapat jó lovaglásai a negyedik helyet érték.

A Szófia melletti, Bojuristhében azonban a CSIO verseny utolsó himnusza a magyar volt. Idei évben szédületes formában versenyző Szuhai Rodrigo folytatta sikersorozatát. A 12 éves lovas, csütörtöki győzelme és szombati csapat harmadik helye után hibátlanul lovagolta az alappályát Chacco Boy-jal és az összevetésben is jelentős fölénnyel a leggyorsabb idővel ért célba, így a magyar díjugrató sport történetében egyedülálló sikert ért el, hiszen először fordult elő, hogy tizenkét éves magyar lovas CSIO nagydíjat nyert. A győztes bátyja, ifj. Szuhai Gyula sem hibázott a versenyen, Edward Z-el az alappályán és az összevetésben is hiba nélkül ért célba, ami a nagydíjban az ötödik helyet jelentette. A huszonkilenc fős mezőnyben az előkelő hetedik helyen zárt, Fábián Johanna Katinkával, aki így értékes teljesítménnyel mutatkozott be a nemzetközi versenyek világában.

Gratulálunk Szuhai Rodrigonak, gratulálunk az utánpótlás és felnőtt válogatottnak, a szakvezetésnek, az edzőknek és a hozzátartozóknak!

 

Last modified: 2021-06-20