Czékus Zoltán, Szuhai Gyula a világkupa összevetésben az osztrák, Markus Sauruggé a győzelem

Hírek

Negyvenketten kvalifikálódtak az Olimpiára, Európa- és világbajnokságra minősülési lehetőséget adó vasárnap délutáni bábolnai világkupa versenyszámra.

Tizenkét számozott akadály, tizenöt erőkifejtéssel várt a lovasokra, ahol hárman tudták Erdélyi Magdolna pályáját hiba nélkül lelovagolni. Következett az összevetés, ahol elsőként ifj. Szuhai Gyula egy lendületes négy hibapontos teljesítményt mutatott a szép számú közönségnek, ami végül a harmadik helyet hozta a diósgyőri lovasnak.

Az összevetés utolsó indulójaként Czékus Zoltán a kimagasló képességű Riccolával másodszor is hiba nélkül lovagolt, de másfél másodperccel lassabban a győztesnél, így a somorjai világkupa után most is az ezüstéremnek örülhetett válogatott lovasunk.

Az első a világkupa győztese, akinek tiszteletére szólt az osztrák himnusz, Markus Saurugg lett, aki Baloubet By Etl-el a leggyorsabb hibátlant teljesítette. Negyedik helyen a szülése után nem rég visszatérő, Lidija Grum végzett, aki egy időhibaponttal ért célba. Ötödik lett a francia születésű, most román színekben lovagló Andrea Herck, hatodik pedig a Horze 160 cm-es meredeket éppen, hogy leverő, Faquitol S nyergében ifj. Kövy András. A lengyel Dawid Kubiak az utolsó zöldeskék okszernél szedte be a verőhibáját, így ő lett a hetedik és a leggyorsabb nyolc hibapontos teljesítménnyel, a debreceni, ifj. Máté István Sanghata nyergében a nyolcadik.

Másfél éves nehéz koronavírusos időszak után, jó volt látni a modern idők díjugrató sportjának szépségét, nagyszerű időjárásában, Magyarország legtradicionálisabb helyszínén Bábolnán.

Gratulálunk a győzteseknek helyezetteknek, gratulálunk a lótulajdonosoknak, szülőknek és köszönjük a versenyt a Bábolna Ménesnek.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-06-14