Ifj. Szuhai Gyuláé az ifjúsági nagydíj

Hírek

A bábolnai világkupa minősítő verseny zárónapja vasárnap reggel 8 órakor a Vip tour 115 cm-es versenyszámával, harminchat indulóval folytatódott. Előző naphoz képest, viszonylag kevés, csak kilenc hibátlan lovaglást láthattunk és a fiatal lányoké volt a főszerep. Pintér Zsófia Csenge győzött PM Toledoval, második lett Nyíri Anna Jázmin Light Pointtal és Bodnár Annabell For The Momenttel.

A közönség is nagyon élvezte a középkör 130 cm-es, vadászugratását, hiszen Erdélyi Magdolna gondolkodtató pályáján a látványosabbnál, látványosabb lovaglások igazi sportot hoztak. A Pataki Ménes fő lovasa, Horváth Balázs PM Quinterával minden tudását bevetve megnyerte a vadászugratást, megelőzve Bognár Dóra Kronosz párost.

A harmadik helyezett Czékus Zoltán Carundyval, negyedik Buza Patrik No Fear KDW Z és ötödik az utolsó ugráson hibázó, de így is leggyorsabb nettó eredményt elérő, Szuhai Rodrigo Chacco Boy-jal. Hatodik lett a szombati hős, Szentirmai Péter Expresszel öt követte Füzér Flóra Chiarával és a legjobb külföldi lovas, a nyolcadik helyezett horvát, Patricia Kardun Stanley Boy-jal.

Öten jutottak a gyermek korosztály 125 cm-es nagydíjának összevetésébe. Az elsőnek startoló Bódai Hanna nem hagyott esélyt másoknak és Coliano nevű lovával megnyerte pályafutása első nemzetközi nagydíját. Második Kormos János, tanítványa, Frányó Csenge a sárga, Whiskey Del Tiglioval, harmadik a 12 éves Fábián Johanna Agropoint Nektár nyergében, negyedik a szlovén, Tija Kocjan Debsyvel és ötödik Magyar Balázs Lady Winnerrel.

Az Európa-bajnokságra minősítő 140 cm-es CSI nagydíj pontosan 14 órakor kezdődött a Bábolnai Ménes versenypályáján. Három ifjúsági lovas tudott hibapont nélkül célba érni, így köztük dőltek el a képzeletbeli dobogós helyezések. Mindent kockáztatva az első helyet, ifj. Szuhai Gyula szerezte meg, Perthy Jackson hátán.

A 14 éves lovas, Haál Gábortól, a Bábolnai Ménes igazgatójától és Szotyori Nagy Kristóftól, a Díjugrató Szakbizottság elnökétől és Schlezák Melindától, a versenybíróság vezetőjétől vehette át a gyönyörű kristálykupát. Négy tizeddel a győztestől lemaradva a horvát, Lea Djelmic Flyer lett a második és stílusos hibátlanokkal, Kiss Lizanna Agropoint Cojanoval a harmadik. Verőhiba nélkül, egy hibapont időtúllépéssel az alappályán ért célba Pataki Anna Dorottya, a pej PM Cascavelle-el így ő lett a negyedik, a leggyorsabb négy hibapontos, Gimesi Lorena a sárga, Falkyrivel pedig az ötödik. A nagydíj további helyezettjei a horvát, Ani Carolina Kundija, hetedik Illés-Tóth Lotti, a nyolcadik a román színekben versenyző, Catalina Sfetea.

A bábolnai világkupáról a Digi Sport 1 műsorán 21.55 órakor felvételről közvetítést ad.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-06-13