Szentirmai Péteré a győztesek köre

Hírek

A szürke Jayjay sikerét hozta a fiatal lovak harmadik napi versenye. Tizenöt századmásodperccel ért hamarabb célba Szuhai Rodrigo szürkéjével és előzte meg a hatéves Xixo Borgiát lovagló, ifj. Szabó Gábort. Szorosan mögötte, harmadikként zárt Caldato Kovács Henrivel, negyedikként Vroom De La Pomme Krucsó Szabolccsal és ötödikként, az első napi győztes, Cloé Kiss Lizannával. Kiss István lova, Calista lett a hatodik, Chocolate Brown Buza Patrik Zoltánnal a hetedik és Lord Cornet Szuhai Péterrel a nyolcadik.

A kiskör 125 cm-es, hiba-idő számában kelet-magyarországi dominanciát láthattunk, a dósgyőri Bandi Zsanett Quinadore nyergében vehette át győztesnek járó serleget, mögötte a Timpexes lovas, Kovács Ádám végzett a szürke, Ezüsttel és a korábbi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kovács Roland, Castilia Kft. lovával, Limited Edition C-vel a harmadik. Az eredményhirdetésen Mécs Emma lovagolhatott negyedikként új lovával, PM Chaccerával, ötödik Rezgő Zoltán Gladiátor és hatodik Nagy Júlia Kincsem Royal Flush.

A szlovén himnusz szólt, a gyermekek 120 cm-es, hiba-idős versenyszámában, első lett Tija Kocian Debsyvel, Máriás Sára tanítványa, Fábián Johanna Agropoint Nektárral lett a második és a Sándor Balázs által felkészített, Magyar Balázs Lady Winnerrel a harmadik.

A szombati nap fő versenyszáma a Babochay Farkas Sándor emlékét őrző középkör, győztesek köre versenyszám volt. Tizenhat öt fős csoportból és öt szerencsés vesztesből jött össze a huszonegy fős, páratlan izgalmas összevetés. A hazai közönség nagy örömére egy bábolnai kötődésű lovas, Szentirmai Péter lett az első a villámgyors, Expresszel.

Második helyen a szemtelenül fiatal, még csak 12 éves, Szuhai Rodrigo került megelőzve a két évvel ezelőtti győztest, Krucsó Szabolcsot, aki most Aranykapu Con Lordanon ült. Negyedik helyen Faluhelyi Ádám végzett, ötödik lett a belga Thibaut Bollen, hatodik pedig a szlovák válogatott, Radovan Sillo. Két sárga lovat láthattunk még a tiszteletkörben, hetedik lett ifj. Máté István és nyolcadik, Lehotai Máté.

A nap zárásaként, még a nyári vihar előtt rendezték a 110 cm-es, vip tour versenyszámot, ahol Szabó Krisztina lett az első Hattrick II-vel, megelőzve a pénteki győztest, Bertók Mátyást, aki a szürke Shagya VII-3 arab fajtájú ménjén ült.

Timpexes lovasé lett a harmadik hely, Arató Lilla Gálával a képzeletbeli bronzérmet kapta meg. Negyedik Sebők Patrícia, ötödik a horvát, Sara Makar, hatodik Csengery Dóra, hetedik Krecskovszki Evelin és nyolcadik Pintér Zsófia Csenge.

Folytatás holnap reggel 8 órakor Bábolnán.

Fotó: Tokodi Tícia Tic Photo

Last modified: 2021-06-13