Osztrák, magyar, lengyel dobogó a 145 cm-en

Hírek

Péntek fél 9-kor már folytatódott is a bábolnai nemzetközi díjugrató verseny.

Tizenöt hiba nélküli lovaglást láthattunk Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítőnk alappályáján a fiatal lovak versenyszámában. A győzelmet a zangersheidi méneskönyvhöz tartozó, szlovák tulajdonú, Vroom De La Poom tudta megszerezni Krucsó Szabolccsal a nyeregben.

Csütörtök után pénteken is második helyen, Kahuna végzett Fekete Györggyel, megelőzve a kiskunhalasi fiatal ló finálé helyezettjét, Caldatot, Kovács Henrivel a nyeregben. Negyedik lett Ducat, a horvát, Lea Djelmic ötödik Diorina Kovács Rolanddal és hatodik az orosz színekben versenyző, Quaker Egor Schibrikkel.

A délelőtti programban a kiskör következett, ahol jelentős fölénnyel Lukács Loren és Best Now Or Never lett az első, így neki szólt a himnusz.

Második helyen zárt Kovács Ádám a szürke Timpex Ezüsttel, megelőzve az ifjúsági válogatott Plavecz Szabrinát és Fokkert. További helyen az eredményhirdetésen, Viasz Hanna, ifj. Szikszai Lajos, Zárug Gyula, Bandi Zsanett és az orosz, Daria Kazakova sorakozhatott fel.

Nem volt kérdés az ifjúsági versenyszám, 135 cm-es vadászugratásában, hiszen hiba nélkül a leggyorsabban Kiss Lizanna lovagolt Agropoint Cojanoval, így neki szólhatott a győzelmi taps.

A második helyre Plavecz Szabrina került hűséges lovával, Aktussal, megelőzve a 14 éves ifj. Szuhai Gyulát és Perthy Jacksont. Az eredményhirdetésen, Rozmán Ferenctől, a Bábolnai Lovaskör elnökétől, a gratulációkat, negyedikként a román Catalina Sfetea, ötödikként Gimesi Lorena és hatodikként Takács Petra kapta.

Osztrák győzelem született a nagykör, 145 cm-es, hiba-idős számában. Markus Saurugg Baloubet By Etl-el több mint három másodperccel előzte meg a csütörtök is nagyon eredményes, Mráz Tamás BN Silver párost. A lengyel színekben versenyző, Dawid Kubiak Szulerrel lett a harmadik. Negyedik Rezgő Zoltán a magyar tenyésztésű Zafírral, ötödik Mráz Tamás másik lovával, Givanoval és hatodik a Széchenyi Emlékverseny nagydíj győztes párosa, Dömse Tamás és Conquistador. A szlovák Radovan Silloé lett a hetedik hely, nyolcadik a belga Thibaut Bollen, kilencedik az orosz, Egor Schibrik és tizedik helyen legjobb női lovasként, Weinhardt Virág végzett Equest Cha-Chával.

A gyermek korosztály is megkezdte a versenyzést a bábolnai nemzetközi versenyen. Tizenhárom 12-14 év közötti fiatal lovas tehetség startolt a kétfázisos, 115 cm-es versenyszámban. A csütörtöki nagykör versenyszámot másolták le a gyerekek, hiszen az utolsónak startoló Bódai Hanna Quintanóval lett a győztes.

Második helyen Pecsora Amira végzett Big Banggel, harmadik Frányó Csenge Whiskey Del Tiglioval.

A második nap zárásaként az egycsillagos CSI rész következett, ahol hazai győzelem született. Shagya VII-3 nevű szürke, arabjával Bertók Mátyás az összevetésben hibátlan pályával, kerek 34 másodperces időeredményével utasította maga mögé a bajai, Pintér Zsófia Csengét, aki PM Toledoval második és Caressila Rouge-al harmadik helyen végzett.

H. Nagy Emmáé, a negyedik Kacsó Júliáé az ötödik és a 12 éves Bodnár Annabellé lett a hatodik hely.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-06-13