Horváth Balázs nevetett a végén

Hírek

Csütörtökön fél 10 kor kezdetét vette a bábolnai kétcsillagos világkupa minősítő nemzetközi díjugrató verseny.

Harmincnyolc fiatal ló startolt a 6-7 éves lovaknak kiírt, hiba-idős nyitó számban, ahol négy ló tudta Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítőnk, 120-125 cm-es pályáját hibátlanul és hatvan másodperc alatt lelovagolni. A versenyszám győztese az ifjúsági válogatott, Kiss Lizanna lett saját tenyésztésű kancájával, Cloéval.

A hatéves Kahuna lett a második Fekete Györggyel és a Big Star apaságú, Xixo Borgia a harmadik ifj. Szabó Gáborral. Egy percen belül ért célba, Erdélyi Lóránt ménje, El Conthero Mráz Tamással, így ők lettek a negyedikek.

Ötvenheten álltak starthoz a nap második versenyszámában, a 120 cm-es, hiba-idős kiskörben. A győztes Kovács Roland a Castilia Kft. pej, heréltjével, Limited Edition C-vel.

Második helyen a diósgyőri Bandi Zsanett végzett, saját tulajdonú lovával, Quinadore-val, harmadik, a horvát Denis Gugic Quicksilver. Negyedik a sárga Timpex Inkával Babos Gréta, ötödik a mezőny egyik legrutinosabb lovasa, Rezgő Zoltán Gladiátorral és hatodik a szintén horvát, Josip Gugic Castorral.

Az ifjúsági korosztálynak kiírt CSI 130 cm-es kétfázisos számában, a kiskunhalasi U25 Grand Prix győztes Plavecz Szabrina győzött Aktussal, megelőzve a még csak 14 éves ifj. Szuhai Gyulát és Perthy Jacksont és Tóth Balázs Rolfs Royce párost.

A bábolnai nemzetközi verseny eddigi legnépesebb mezőnye, a középkör kétfázisos versenyszámában jött össze, ahol hetven páros állt starthoz. Folytatta a két héttel ezelőtti budapesti nemzetközi versenyen mutatott formáját, Krucsó Szabolcs, aki szürkéjével Chippendal-el Bábolnán csütörtök délután a leggyorsabb teljesítménnyel megelőzte a korábbi osztrák válogatott, Markus Saurugg Caretin párost. Ifj. Máté István lett a második, Szombati Gábor szürkéjével, Fly Boy-jal és a legjobb hölgy teljesítményt Bandi Zsanett érte el Lifuval, aki negyedik helyen végzett. A Fábiáncsics Horses lovasai végeztek az ötödik és hatodik helyen, Lehotai Máté és Faluhelyi Ádám. Még az ifjúsági korú Illés-Tóth Lotti lett a hetedik és Mráz Tamás a nyolcadik.

Csütörtöki versenynap zárószáma volt vasárnapi világkupára minősítő, 140 cm-es, hiba-idős. A versenyszámban egy szép magyar mondás elevenedett meg, hiszen az nevet, aki utoljára nevet és az utolsónak, hatvanhetediknek lovagló Horváth Balázs lova, PM Quintera a leggyorsabb hibátlannal nevethetett a végén, hiszen Juhász Tibortól nemzetközi versenybírónktól ők vehették át a győztesnek járó tiszteletdíjat. Második a budapesti nemzetközi verseny középkör döntőjét nyerő, Búza Krisztián Landsdream páros, megelőzve Nagy Balázs sárgáját, BN Silvert és Mráz Tamást. Felnőtt válogatottunk, Czékus Zoltán lett a negyedik és ötödik Carundyval és Castroval, a Pataki Ménes ménjét, PM Baloustart lovagló, győztes Horváth Balázsé lett a hatodik pozíció és a legjobb külföldi teljesítményt, hetedik helyet Silo Radovan érte el. Nyolcadik helyre a magyar tenyésztésű Dorisz és Zárug Gyula került az eredménylistán és a top 10-ben zárt még a Szuhai család, Gyula Shiarado SZ-el és Péter Tanjával.

A bábolnai világkupa verseny pénteken 8.30-kor folytatódik.

Eredmények: RiderLine Timing

Fotó: Budai László

Last modified: 2021-06-12