Összevetés után második a magyar gyermek válogatott a somorjai Nemzetek Díjában

Hírek

Mindhárom korosztályos magyar válogatottunk kitett magáért a pénteki Nemzetek Díjákban a somorjai X-Bionic aréna pályáin.

Reggel a fiatal lovasok Nemzetek Díjának első körében záró lovasunk, Alasztics Aliz Concordiával hibátlant lovagolt, Bognár Dóra Calli Toppal egy és Szuhai Péter Tanjával négy hibaponttal ért célba.

 

Ez az eredmény azt jelentette, hogy bekerült a fiatal lovas válogatottunk a második körbe, ahol már Dömse Tamás Conquistadorral egy meredeknél begyűjtött verőhibával hozzátett a csapat jó eredményéhez. Szuhai Péter lovaglásán nem látszott a hosszú kihagyás és hozta is a hibátlant, de Alasztics Alíz lova, Concordia HB a vizesárokba lépett, így négy hibaponttal ért célba, amely azt jelentette, hogy a magyar fiatal lovas válogatott tizenhárom hibapontos teljesítménnyel pár hibaponttal lemaradva a dobogótól, a nyolcadik helyen végzett. A győzelmet összevetés után Dánia szerezte meg, Olaszország előtt.

Kora délután a Farrier pályán a gyermekek következtek, amelyek komoly izgalmakat hoztak a magyar díjugrató sport számára. A magyar csapat, aki két héttel ezelőtt, Ausztriában második helyezést ért el, a két forduló után, tiszta hibátlannal bejutott a mindent eldöntő összevetésbe.

A válogatottunk első két lovasa mindent megtett, a győzelemért, hiszen a dupla hibátlanul teljesítő, Szuhai Rodrigo JayJay-al és Magyar Balázs Aladinnal az összevetésben is mindent egy lapra feltéve villámgyors hibátlannal ért célba. Csapatunk egyetlen lány tagja, Kiss Maja Quipara Z-el és legrutinosabb lovasunk, ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal végül az összevetésben egy, illetve két hibát vétett, ami azt jelentette, hogy ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitányunk az eredményhirdetésen a svéd válogatott mögött a második helyért járó tiszteletdíjat vehette át.

Tizenkét ország válogatottja állt starthoz az ifjúsági Nemzetek Díjában. A magyar csapat két hibaponttal fordult az első kör után, végül tizennégy hibapontos összeredménnyel a mezőny közepét jelentő, hetedik helyen zárt. Csapatunk legjobbja a 16 éves Kiss Lizanna volt, aki Cojanoval első körben egy hibaponttal, másodikban hibátlanul lovagolt. Janik Anna Zordonnal az első körben verőhiba nélkül ugrott, második körben pedig a hármas számú kék meredeknél beszedett verőhibájával négy hibapont került páros neve mellé. Csapatunk első embere, Tóth Balázs egy nagyszerű hibátlant lovagolt kezdésnek, másodszorra nyolc hibaponttal teljesített Rolfs Royce-al.

Budai Liza Leonardoval az első körbe a piros kőfal tetejét verte le és végül öt hibapontot lovagolt. A szlovákiai ifjúsági Nemzetek Díját összevetés után, Svájc nyerte, megelőzve Svédországot és Olaszországot.

A füves pályán rendezett nagykör 145 cm-es világranglista pontot adó számában, négy magyar felnőtt lovas is verőhiba nélkül ért célba. A legjobbunk, ifj. Szabó Gábor volt, aki kilencedik lett Chabal nyergében, megelőzve Vándor Zsófiát és Quintust. Időtúllépéssel az élmezőnyben zárt Czékus Zoltán Riccola és fj. Kövy András Faquitol S-el.

A középkör 135-140 cm-es, kétfázisos versenyszámában sem maradt el a magyar siker, három lovasunk is az első tízben végzett, harmadik lett Szabó-Máriás Sára és Cantus Clay, negyedik Czékus Zoltán Carundy és tizedik Vándor Zsófia és lova, Leopard Of Ballmore.

Gratulálunk!

Last modified: 2021-05-15