Szuhai sikerekkel kezdődött a somorjai CSIO

Hírek

Az X-Bionic aréna Respect pályáján jól kezdődött a magyar fiatal lovas válogatott számára a szlovákiak CSIO. A lábtöréséből visszatérő, Szuhai Péter Tanjával harmadik helyet szerzett meg a nagydíj kvalifikációs kétfázisos versenyszámban.

Fiatal lovas válogatottunk többi tagja is a helyezettek között zárt, Bognár Dóra Kronosszal, Dömse Tamás Conquistadorral, Alasztics Alíz Concordiával és Szuhai Péter másik lovával, Chilling Out-tal, valamint, Füzér Zsófia Nekton Calido nevű lovával is hibátlan pályát lovagolt.

A legnépesebb mezőny, több mint 100 induló állt starthoz az ifjúsági korosztály nagydíj kvalifikációs versenyszámában. Itt is több magyar helyezés született, Tóth Balázs Rolfs Royce-al, Kiss Lizanna Cojanoval, Gimesi Lorena Falkyrie-vel is hibátlanul lovagolt és a helyezettek közé kerültek a mamut mezőnyben.

A gyermek korosztály kétfázisos versenyszáma után már felcsendült a magyar himnusz, hiszen Szuhai Rodrigo Chacco Boy-jal ismét leggyorsabb volt, így övé lett a győzelem. Testvére, ifj. Szuhai Gyula a sárga Edward Z-el hetedik lett, sőt a Szuhai tesók másik lovaikkal is, Jayjay-al és Perthy Jacksonnal a helyezettek közé lovagoltak.

A kétcsillagos részben sem maradt el a magyar eredmény, hiszen a középkör 130 cm-es, hiba-idős számában, Horváth Balázs PM Quinterával a negyedik, Szabó-Máriás Sára a hatodik helyen zártak. További magyar helyezéseket Czékus Zoltán Carundyval, Füzér Gábor Lady Grétivel és Horváth Balázs PM Baloustarral szállították.

Remekeltek a magyar lovasok a nagykör versenyszámban is. Werner Deeg, német nemzetközi pályaépítő által épített, 140-145 cm-es számban győzött, a bolgár, Ivaylo Bonev, aki mögött szorosan a harmadik pozícióit Vándor Zsófia Quintus szerezte meg.

A somorjai lovas komplexum center pályájának füvén ötödik lett ifj. Szabó Gábor Chaballal de hibátlanul lovagolt és helyezést szerzett, Czékus Zoltán Riccolával és ifj. Kövy András Faquitol S-el.

A nap zárószámában a 135 cm-es, hiba-idős versenyszámban indulóból Janik Anna Cash-el harmadikként lovagolhatott be az eredményhirdetésre.

 

Gratulálunk! Holnap jönnek a Nemzetek Díják!

Start-és eredménylisták: http://www.reitergebnisse.at/de/Home/Turnier/1001

Last modified: 2021-05-13