Már nem kötelező a zárt kapus verseny

Hírek

  1. május 3. után sportrendezvényekre vonatkozó szabályváltozások.

A Kormány 194/2021.(IV.26) Korm. rendelete alapján a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek felmentést kapnak egyes korlátozások alól.

  • a megnyíló helyszíneken a védett személyek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak maszk viselésére nem kötelesek
  • a koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése a szolgáltatás nyújtójának (verseny rendezőjének) a feladata
  • a sportrendezvényeken este 11 óráig részt vehetnek a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt álló kiskorú nézők.

A maszkviselésre vonatkozó további részletszabályokat a Kormány rendelet 2.§ tartalmazza, amelynek értelmében a sportrendezvényen foglakoztatott személyek számára (bírók, pályaépítők, stewardok, versenyiroda, időmérők stb.) – ide nem értve a versenyzőket, edzőket és lóápolókat –  a maszkhasználat szabályait a verseny szervezője határozza meg azzal, hogy ha a foglalkoztatott személy a védettségét nem igazolja, akkor köteles az esemény befejezéség az orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszkot  viselni. A versenyrendező a maszkhasználatot általánosan nem tilthatja meg.

A lovasversenyek rendezőinek továbbra is lehetősége van, hogy a versenyt a „Zárt kapus lovasversenyek” szabályainak megfelelően rendezze meg.

Last modified: 2021-05-04