Bábolnai évadnyitó legjobbjai, Bosits Boglárka és ifj. Szikszai Lajos

Hírek

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett a hathetes kényszerszünet után a Bábolnai Nemzeti Ménes versenypályáján ismét díjugrató versennyel kezdődhetett a 2021-es szezon. A háromnapos verseny pályáit Fodor István építette, a versenybíróság elnöke, Bönde Ferenc volt és a stíluspontokat Bazsó Gergely adta.

A verseny legeredményesebb lovasa a Bosits Lovasfarm lovasnője, Bosits Boglárka volt.

A korábbi Nemzetek Díja lovasunk, Orbán Emil által menedzselt Vas-megyei lovashölgy, Caremosszal mindhárom nap figyelemre méltó lovaglásokkal nyerte meg a legmagasabb versenyszámok utánpótlás kategóriáit. A fiatal lovasoknál a BL Armentum lovasa, Tóth Balázs, a Prosper Lovasklub lovasnője, Gimesi Lorena és Zárug Gyula tanítványa, Takács Petra osztoztak a három nap dobogós helyezésein.

Az évnyitó nagydíj felnőtt elbírálásában két lovas jutott az összevetésbe, végül győzött a győrújbaráti, ifj. Szikszai Lajos, pej kancájával Arianeval, megelőzve a Cseszterlint Lovasklub lovasnőjét, Kalán Esztert és hűséges társát, Garezat.

Az országos verseny pénteki legmagasabb számát, Varga Zoltán tanítványa, Ágoston Csenge nyerte Cassionával, a szombati vadászugratást Cser Attila a sárga, For Magiccel és a 135 cm-es kétfázisos versenyszámot, Búza Krisztián a szürke, Landsdream nyergében.

Bábolnán a kéthetes zártkapus verseny már csütörtökön folytatódik, ahol a háromnapos verseny legmagasabb száma a szombati 140 cm-es Tavaszi Nagydíj lesz.

A verseny is nézhető lesz a RiderLine Online Tv Facebook oldalán.

Fotó: Tokodi Tícia Tic Photo és Hajdu Kriszta lovasfoto.hu

Last modified: 2021-04-13