Lezajlottak a 2021-es steward képzések

Hírek

Rendben befejeződtek a nemzeti díjugrató steward képzések, még a korona vírus gördített akadályok sem győzték le, az egyre növekvő népszerűségnek örvendő steward feladatra jelentkezőket.

 

Az idei évben, már három alkalommal hirdetett steward továbbképzést a díjugrató szakág.

Februárban a mindig bájos atmoszférával bíró Kincsem Park biztosított a már régóta a szakmában dolgozó kollégák továbbképzésének, tökéletes helyszínt.

Március elején következett, a méltán népszerű kiskunhalasi, Hirling József Lovasparkban megrendezett képzés, ugyancsak a már korábban levizsgázott és munkát végző, rutinos stewardok részére.

Idén, az új belépők képzését, különleges keretek között, mindenki egészségének maximális biztonságát szem előtt tartva, a szakág döntése szerint, online tartották. Mivel az idei évben az érdeklődők és edzők részére is nyílt képzés került megrendezésre, online az eredeti létszám duplája csatlakozhatott az előadásokhoz, amiket Katona Linda és Bázár György tartott.

A néhány éve nemzetközi mintára, hazánkban is életre hívott steward rendszer és képzés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, többségében fiatal bíróink körében. Mostantól több, mint 30 kiváló tudással rendelkező szakember vállalhat feladatot a régiós, országos és kiemelt versenyeinken.
A díjugrató szakágban a tavaszi, szabadtéri szezon kezdetével, új szabály lépett életbe. Ennek értelmében nem lehet versenyt rendezni, steward közreműködése nélkül. Jelenlétükkel segítve a versenyek gördülékeny lebonyolítását, különös tekintettel a melegítőpályán és az istállók környékén felmerülő problémák megoldására, a szabályok betartására, a lovasok és a bírók közötti könnyebb kommunikációra. Ezen szabály életbelépése a hazai díjugrató sportba, óriási lépés, történelmi jelentőséggel bír.

 

Last modified: 2021-03-26