Hazai győzelem az első napon – Rezgő Zoltán és Zafír a fő szám nyertese!

Hírek

Kaposvár legszebb napjait idéző nagyszámú nevezés érkezett a 2021-es versenyévad első kiemelt versenyére. A három napos versenyen több mint 400 start, és 146 ló részvétele volt várható.

Pénteken a 90 cm versenyszámmal indult a nap, ahol a hazai versenyző, Turuc Réka győzött Sirokkó nyergében. Második helyen Tóvári Eszter és BN Dragon (Colonado Lovasiskola SE) végzett, míg a harmadik helyre a pécsi Imre Melánia Bella és T.T. Gerda ért fel. A 100 cm-es nyitott versenyszámban a fiatal somogyjádi versenyző, Kulcsár Petra és a korábban a lovastusa szakágban jeleskedő Zizi St. John’s győzött leggyorsabb hibátlanként, megelőzve a Lovasakadémia SC-t képviselő Krikus Karinát és P-Sáripuszta Leonardot. Harmadikként a Zsanai Lovasklub versenyzője, Lakner András és Jerikó zárt.

A kezdő lovasok viszonylag kis mezőnyében Sugár Viola és Nuance van de Celieburg (Kalafarm SE) győzött 7,7 stílusponttal, megelőzve a szintén hibátlanul versenyző Mátyás Fannit és Óperenciát (Völgység Lovas SE), aki ezúttal 7,3 stíluspontot kapott. Egy verőhibája miatt végül harmadikként zárt Lázár Lívia (Pro Equus Lovasklub) és Félénk (7,1 stíluspont).


100 kezdő lovas

Sugár Viola – Nuance van de Celieburg (Kalafarm SE)

A fiatal lovak 5 éves versenyszámában Kurnyák Ágnes és Latour VDM apaságú Lune de Miel BMG (D-TEAM SE) ezúttal sem talált legyőzőre, 7,9 stílusponttal nyerte a versenyt. Másodikként holtversenyben végzett a Lasino apaságú Lombard, a hazalátogató Burucs Barnával (Morris Lovas SE) a nyergében, valamint Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) és a VigoD’Arsouilles apaságú Vakachuka, 7,6 stílusponttal.


100 5 éves kurnyák

Kurnyák Ágnes – Lune de Miel (D-TEAM SE)

 

A 6 éves lovaknál szintén 7,9 stílusponttal győzött Matyi Bianka saját tenyésztésű, Cadwallader M apaságú kancája, Cimarosa M nyergében. Érdekesség, hogy szintén ő tenyésztette a második helyezett Favorite nevű, ForQuality apaságú heréltet is, aki Tóvári Eszterrel (Colonado Lovasiskola) a nyergében 7,6 stílusponttal végzett.  A harmadik helyen – csakúgy, mint az 5 éves korosztályban – ezúttal is Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) végzett, ezúttal a Clarcon apaságú CandyCrush-al.

 

110 6 éves

Matyi Bianka – Cimarosa M (Matyi Bianka Lovasklub)

 

Az ifik 110 cm-en versenyeztek az első napon, a győzelmet a nap legmagasabb stílus pontszámával (8,1 pont) Horváth Dávid Martin (Pro Equus Lovasklub) és Kapitány szerezte meg. A második és harmadik helyen két kaposvári hölgy és lovaik osztoztak, Kacsó Csenge Júlia (Taszári Vitál  LSC) és Contesi (8 pont) valamint Szabó Kitti (Lovasakadémia SC) és Főnix (7,9 pont) személyében.

 

ifi

Horváth Dávid Martin – Kapitány (Pro Equus Lovasklub) 

 

Az amatőröknél mindössze ketten tudtak hibátlant lovagolni, közülük a Pécsi Lovasklub Kft. versenyzője, Tóth Sándor volt a gyorsabb Invincible nyergében, másodikként Vajda Alexandra és J-Titok (Kalafarm SE) zárt. Harmadik helyen az egyetlen 4 hibapontos lovas, a Selle-Expert SE versenyzője, Czurkó Kata és Likőr végzett.

A 110 cm-es nyitott versenyszámban a villámgyors hibátlant produkáló SzuhaiRodrigo és Casino Gold (Diósgyőri VTK) tudott győzni az őt nagyon megszorongató Lovasakadémiás lovasok, ifj. Szilágyi László és Fecske, valamint Tátrai Blanka és Calisto M előtt.

A 120 cm-en a fiatal lovasok között az első hat helyezett között négy Szuhai lovaglást láthattunk. Az első két helyen egyedüli hibátlanként ifjabb Szuhai Gyula végzett Perthy Jackson illetve Le Royal nevű lovaival (Diósgyőri VTK). Harmadikként Dömse Bence és Lady Zaphyra M (D-TEAM SE) végzett, 1 időhibaponttal. A nyitott kategóriában Bujtor Roland (Pro Equus Lovasklub) tudott győzni Copacabana nevű lovával, egyedüli hibátlanként mindkét fázisban. A második helyen Lakner András és Quality Rangar (Zsanai Lovas Sport Klub) végzett, míg a harmadik helyen Búza Krisztián (Cseszterlint LKE) és Róza nevű lova zárt.

120 fiatal

ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson (Diósgyőri VTK) 

 

120

Bujtor Roland – Copacabana (Pro Equus Lovasklub) 

 

A nap fő száma, a 130 cm hazai sikert hozott, hiszen a Lovasakadémia SC színeiben lovagló Rezgő Zoltán és Zafír tudott a tizenöt hibátlan lovas között a leggyorsabban menni. Második helyen ifj. Szuhai Gyula és Edward Z végzett a Diósgyőri VTK színeiben, míg harmadikként Mráz Tamás (Badacsonyi Lovas Sport Club) és Sáripuszta Indigó végzett.

 

130

Rezgő Zoltán – Zafír (Lovasakadémia SC) 

 

Forrás: Pannon Lovasakadémia

Fotó: Kiruu Photo

Last modified: 2021-02-20