Marco Fuste a FEI új díjugrató szakági igazgatója

Hírek

2021. február elsejétől a spanyol Marco Fuste lesz az FEI díjugrató szakági igazgatója.

Fuste 2006 óta a Spanyol Lovas Szövetség díjugrató szakágának elnöke és a spanyol díjugrató válogatott szövetségi kapitánya. A Spanyol Királyi Lovas Szövetség legrangosabb kitüntetését is elnyerte. Tagja volt az FEI Díjugrató Bizottságának, valamint az Európai Lovas Szövetség (European Equestrian Federation, EEF) Díjugrató és Nemzetek Díja munkacsoportjainak.

Részt vett az 1992-es barcelonai Olimpia és a 2002-es jerezi FEI Lovas Világjátékok szervezésében, de más sportágak rangos eseményeinek szervezésében is szerzett tapasztalatot.

Mindezek miatt tökéletes jelölt erre a pozícióra, mondta Sabrina Ibáñez, az FEI főtitkára. Marco Fuste Deborah Riplinger ideiglenes igazgatót váltja posztján, aki június végéig marad az FEI központjában, hogy biztosított legyen a zökkenőmentes átadás-átvétel. Az új szakági igazgató első feladata a díjugrató szabályzat teljes revíziója lesz.

“Ez abszolút álmaim állása” – mondta kinevezése kapcsán Fuste. “A lovak, a lovassport és különösen a díjugratás egész eddig életem részei voltak, és ez a kinevezés eddigi karrierem csúcsa. A díjugratás az FEI legnagyobb szakága, és bár tisztában vagyok vele, milyen kihívások elé állít, nagyszerű lehetőségeket látok a további terjeszkedésre, különösen Dél-Amerikában.”

ESP Longines FEI Nations Cup 2019 FEI Lukasz Kowalski
Fotó: FEI/Lukasz Kowalski

Forrás: RiderLine
Borítókép: FEI/Arnd Bronkhorst

Last modified: 2021-01-07