Az Alpenspan lovasai mindig örömmel jönnek Budapestre

Hírek

A CSI**-W Világkupán a Nemzeti Lovardában ismét az indulók között üdvözülhettük az osztrák Dieter Köflert és Gerfried Puckot. Az Alpenspan lovasait a Riderline kamerája előtt Bakó Bianka, a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakágának nemzeti titkára kérdezte.

Dieter Köfler: jó úton halad a magyar díjugratósport

Az osztrák versenyző hazája egyik legeredményesebb díjugratója, és épp csak hajszálnyira maradt le a nagydíj győzelemről. 1992-ben járt először a Nemzeti Lovardában, és azóta is rendszeresen vesz részt magyarországi versenyeken. Régóta az Alpenspan, a legrégebbi osztrák csapat színeiben lovagol. Dieter Köfler most elmondta, mit is jelent egy ilyen neves team tagjának lenni:

Gerfried Puck: örömmel jövök minden évben

Az osztrák lovas rendszeres résztvevője a budapesti versenyeknek, most három lóval érkezett a Nemzeti Lovardába és ezúttal is eredményesen szerepelt. Az első napon megnyerte a Gold Tourt, a második napon a Silver Tourban a harmadik, a VK fordulóban pedig a második helyet szerezte meg. Most elárulja, mi a sikereinek titka, és azt is, hogyan látja a magyar díjugrató sportot, illetve a Nemzeti Lovardát:

Videó: Urbán Zoltán

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina – Lovasfotó.hu

Alpenspanbg

Forrás: RiderLine

Last modified: 2020-12-05