Búcsúzunk Superville-től

Hírek

Tartalmas, szép kort, három teljes évtizedet élt meg a magyar rendszerváltás utáni legeredményesebb lova. Superville 1990-ben született, tenyésztője a belga Mercken Johan, apja Bon Ami, anyja Iris. A sárga, hókás herélt a magyar díjugrató sport főszereplője volt 1998-től, hiszen tagja volt annak a csapatnak, aki öt nap alatt két Nemzetek Díját is tudott nyerni Magyarországnak. Superville ikonikus lovasával, Túri Józseffel Budapesten és Pozsonyban is dupla hibátlannal segítette a magyar csapatot a győzelemhez. Túri Józseffel a római Világbajnokságon a döntőben dupla hibátlannal, minden idők legjobb magyar teljesítményét elérve, egyéniben hatodik helyen végzett.

Túri József-Epona Superville 1998. Róma

Később Hugyecz Mariann istállójába került, ahol folytatta kimagasló teljesítményét. CSIO nagydíj győzelemmel, Európa-bajnoki részvételekkel.

A sárga Superville harminc évet élt meg, most a mennyekbe távozott, ahol az égi ugrópályákon együtt folytathatja pályafutását, korábbi tulajdonosával, Michael Bullmannal és korábbi lovasával, Túri Józseffel.

Superville és a legendás csapat emlékét a magyar díjugrató társadalom örökre megőrzi!

Last modified: 2020-12-04