Sopronyi Réka, Szuhai Rodrigó, Kiss Maja az utánpótlás mesterei 2020-ban

Hírek

Vasárnap, a Pulai Lovascentrum vadonatúj fedeles lovardájában a nagydíjak napja következett. Az U25-ös korosztály 135 cm-es nagydíjának alappályáját 11 páros tudta hiba nélkül lelovagolni. A versenyszám első indulója ezúttal verhetetlennek bizonyult, hiszen a Prosper Lovasklub lovasa, Sopronyi Réka és Horze Donald verőhiba nélkül, leggyorsabb idővel megnyerték a nagydíjat.

Második helyen az Airvent Lovasklub lovasnője, Braunitzer Enikő ért célba a gyöngyörű PM Baloustar nyergében. Az U25-ös korosztály nagydíjában ugyanúgy, mint az előző napokon, Füzér Gábor tanítványa, Kiss Lizanna Agropoint Cojanóval szerezte meg a harmadik helyet. A negyedik helyre a castiliás Reisz Panna került, ötödik lett a Győrzámolyi Lovas Egyesület lovasnője, Budai Liza, hatodik a debreceni Fekete Antal.

A Mesterek Tornája ifjúsági nagydíjának összevetésében az első két diósgyőri színekben lovagló lovas tudott hiba nélkül célba érni. Szombat után duplázni tudott Szuhai Rodrigó, aki ezúttal Chacco Boyjal lovagolt gyorsabban klubtársánál,

Kisgergely Kata Csengénél, aki a hatéves Julius HV nyergében ült. Az ifjúsági nagydíj további helyezettjei már az összevetésben négy hibaponttal értek célba, harmadik lett Maszlag Ilona tanítványa, Tamás Jázmin, negyedik Szotyori Nagy Kristóf lovasa, Hegedűs Adél Dóra, ötödik a Talent lovas, Pataki Anna Dorottya és hatodik helyen végzett Bazsó Gergely tanítványa, Takács Petra.

Mindössze kettő századmásodperc döntött a Mesterek Tornája gyermek nagydíjában, ahol a győzelmet Chacco nyergében Kiss Maja szerezte meg egy hajszállal előbb érve célba az összevetésben, mint Bódai Hanna, aki Quintanót lovagolta.

Második lett a tiszavasvári Moravszki Domonkos Agropoint Casinóval, a negyedik Némethy Bertalan Alapítvány lovasa, Benedek Adél és a sárga Silva 127. Az Öregkő Lovasegyesület lovasnőjéé, Ballabás Lucáé lett az ötödik hely és az eredményhirdetésen hatodikként szalagozták a Connemara Lovasegyesület lovasnőjét, Sáli Csengét.

A VIP Tour 115 cm-es versenyszámában ismét algyői siker született, Zajzon Andrásé lett a győzelem, aki Bognár Jentorino-Diarát lovagolta.

Második helyen egy hazai lovas végzett, Szekér András gyönyörű ménjével, Medicivel. Harmadik lett Janik Attila tanítványa, Vajda Laura Gulmerettel, negyedik Hajdú Dóra, ötödik helyen is egy hazai lovas végzett, Varga Júlia és hatodik Szabó-Nagy Kata.

A reggeli póni versenyszámban sem történt meglepetés, győzött a Varga Ménes lovasa, Gubicza Dorottya a rutinos Zorro Van De Vossentip nyergében, megelőzve a szombati győztes Both Petrát és Biotop Bojtorjánt.

Harmadik helyen is Gubicza Dorottya végzett másik pónijával, Quint Van De Groenheu-vel, a negyedik Gubicza Sarolt, a testvére lett, Tortuga nyergében.

 

Fotó: Kovács Petronella www.petronellafoto.com

facebook.com/PetronellaFoto

Last modified: 2020-11-23