Szuhai és Krucsó győzelmek szombaton a SsangYong Hungarian Masters, Mesterek Tornáján

Hírek

Balatonvilágoson, szombaton a felnőttek nagykörében már 140 cm-es magasságra került a pálya, amit a leggyorsabb hibátlannal Krucsó Szabolcs és Calliope teljesítettek.

A Máté-Szombati Lovasklub versenyzője, ifj. Máté István Sanghatával lett a második, legjobb hölgy lovasként, Zárug Annamária és hűséges társáé, Coolmané lett a harmadik hely. További helyezettek, Horváth Balázs, Vándor Zsófia és ifj. Máté István.

Az U25-ös korosztály nagykörében, több mint három másodperces előnnyel győzött a hiba-idős versenyben a még csak 13 éves, ifj. Szuhai Gyula, hatéves pej lovával, Shiaradoval Sz-el. Második helyen, Füzér Gábor tanítványa, Mészáros Marcell végzett a szürke, Comedy Starral, míg a tegnapi nap után ismét a helyezettek között zárt, Kiss Lizanna Agropoint Cojanoval.

Az eredményhirdetésre lovagolhatott még, Vándor Zsófia, Tóth Balázs és Simicska Anna.

Élvezetes versenyt hozott az ifjúsági lovasok nagyköre is. Győzött a még csak 11 éves, diósgyőri Szuhai Rodrigó Le Royallal.

Második helyen a diósgyőri lovasok közé ékelődve, Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Gimesi Lorena végzett Timpex Fegyenccel, őt követte Kisgergely Kata Csenge Julius HV nyergében. Negyedik helyen a BL Armentum lovasa, Tóth Balázs végzett, az ötödik hely is Diósgyőrbe került, ifj. Szuhai Gyulához, míg hatodik helyen Budai Liza zárt.

 

Késő délután zajlott a gyermek lovasok 110 cm-es versenyszáma, ahol nagyon gyors lovaglásokat lehetett látni. A győzelmet a GSH Team lovasnője, Szabó-Máriás Sára tanítványa, Fábián Johanna szerezte meg Katinka nevű kancájával, megelőzve a Krucsó Lovasklub lovasát, Nyíri Annát, aki Light Pointot lovagolta és a Prosper Lovasklub lovasnőjét, Tavasi Esztert és lovát, Audrey Pinst.

Negyedik helyen Kiss Maja, ötödikként Moravszki Domonkos, míg hatodikként Csengeri Dóra végeztek.

Öt póni tudta Erdélyi Magdolna 100 cm-es alappályáját hibátlanul teljesíteni. A győzelmet utolsó indulóként a Szabadidő Lovas SE lovasnője, Vincze Cintia tanítványa, Both Petra szerezte meg Biotop Bojtorján pónijának nyergében, megelőzve a Gubicza testvéreket, a második Tortugával Gubicza Sarolt, harmadik QUINT VAN DE GROENHEUVEL-el Gubicza Dorottya.

A további helyezettek, Lutter Mercédesz, Bodnár Annabell, Sáli Csenge.

A felnőttek kiskörében is ifj. Máté István jeleskedett, aki Stakkairával megnyerte a kétfázisos versenyszámot.

Második a pénteki győztes páros, Czékus Zoltán és Carundy, harmadik a badacsonyi Mráz Tamás és hatéves lova, El Conthero. Az eredményhirdetésre lovagolhatott még, Karádi Ármin, Alasztics Alíz és Szabó-Nagy Attila.

Az U25-ös korosztály, 120 cm-es kiskörében Maszlag Ilona tanítványa, Kovács Noémi és Kakukk voltak a leggyorsabbak, megelőzve a taszári Nagy Júliát és Contessit.

A harmadik helyen a korábbi amatőr országos bajnokság érmese, Mernyei-Bobok Eszter végzett Edwarddal. A további helyezéseket Kántor Petra, Viasz Hanna és Holdampf Renáta érték el.

Amekos győzelemmel indult a nap, hiszen az ifjúsági kiskör kétfázisosát Takács Vivien nyerte Kurázsival, megelőzve az etei Universum SE lovasnőjét, Bene Dórát és Dáno B-t és Németh István tanítványát, a sukorói, Rednágel Sárát és Pancsit.

Az ifjúsági kiskörben díjszalagot tűztek fel még Osztovits Péter, Szabó-Botka Réka és Gál Petra lovaira.

A szombati versenynap záró számában a VIP versenyszámban 13 lovas teljesítette hibapont nélkül Erdélyi Magdolna alappályát. A győzelmet Mráz Tamás tanítványa, Tibol Balázs szerezte meg Montana nyergében, megelőzve az ötéves Bognár Jentorino-Diarát lovagló, algyői Zajzon Andrást és a simonpusztai színekben versenyző, Vandlik Júliát és Hotspotot.

A VIP Tour negyedikje, Dr. Kölcsey Rieden Roland, ötödikje, Dunai-Kovács Lilla és hatodikja, Hajdú Dóra.

Vasárnap a verseny programja, reggel 8 órakor kezdődik Balatonvilágoson a Pulai Lovascentrumban. A nap fő eseménye a Mesterek Tornája nagydíj lesz, nyolcszázezer forint összdíjazással, melynek tervezett kezdési időpontja 14.30.

 

Fotó: Kovács Petronella www.petronellafoto.com

facebook.com/PetronellaFoto

 

 

 

Last modified: 2020-11-24