Técsy Attiláé a győzelem péntek este

Hírek

Több év szünet után, új helyszínen Balatonvilágoson kezdődött a SsangYong Hungarian Masters, Mesterek Tornája. A zártkapus verseny pénteki napján, este rendezték a felnőtt nagykör 135 cm-es, kétfázisos versenyszámát. A győzelmet villámgyors lovaglással Técsy Attila szerezte meg Nikidam Breakerrel, kis különbséggel megelőzve az Airventes, Horváth Balázst és kancáját PM Quinterát, harmadik lett a baracskai Krucsó Szabolcs Calliope nyergében.

Az eredményhirdetésre lovagolhatott még a Török Sándor, Janik Anna és a román színeket képviselő, Damian Cojocariu.

Szoros versenyt hozott a SsangYong Hungarian Masters, Mesterek Tornája felnőtt lovasok kisköre is, ahol öt századmásodperces előnnyel a kisteleki Czékus Zoltán győzött Carundy nyergében, megelőzve Szotyori Nagy Kristófot és Gidran Razbeg Mytocot.

Harmadik Márki Zoltán lett a szürke, H-C.S.R Centerre és a további helyeken Karádi Ármin, ifj. Kövy András és Szotyori Nagy Kristóf másik lovával végzett.

Az U25-ös korosztály nagydíj kvalifikációs versenyében, öt lovas tudta Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő, hiba-idős versenyszámát egy percen belül teljesíteni. A győzelmet, a Prosper Lovasklub lovasnője, Sopronyi Réka szerezte meg a mezőhegyesi tenyésztésű, Horze Donald nyergében, megelőzve a Krucsó Lovasklub lovasát, Búza Patrik Zoltánt és Hunter Dadero Z-et, harmadik a 15 éves Kiss Lizanna Agropoint Cojano nyergében. A versenyszám negyedik helyezettje Nagy Júlia, ötödik Kiss Lizanna és hatodik Szabó-Máriás Sára.

Az U25-ös korosztály 120 cm-es kiskörében 33 páros indult. A győzelmet az ebben az évben nagyszerű formában lovagló, Nagy Júlia szerezte meg a sárga, Kincsen Royal Flush nyergében, megelőzve a Mizsei Lovastanya mindig gyors párosát, Stieber Stellát és Eliset.

Harmadik helyen a Castilia Kft. lovasa, Kovács Roland végzett, Limited Edition C-vel.

További helyezések, Holdampf Renáta, Simicska Anna, Viasz Hanna szerezték meg.

Az ifjúsági nagykör a gyermek korosztályú lovasok sikerét hozta, hiszen három 13 éves lovas végzett az első három helyen. A győzelmet, Füzér Gábor tanítványa, Kiss Maja szerezte meg Quipara Z nyergében, második a Sion Security lovasa, Magyar Balázs Lady Winnerrel, míg harmadik Sárkány Zsolt tanítványa, Szabó Noémi és Noblesse S. Negyedikként Gimesi Lorena, ötödikként Kiss Maja, hatodikként Nagy Anna végeztek.

Az ifjúsági kiskör etei sikert hozott, hiszen győzött Bene Dóra Dáno B nyergében, megelőzve Magyar Balázst és Qualinát és a simonpusztai, Sebők Patríciát Der Sternt. A versenyszám további helyezettjei, Hajdú Kitti, Sánta Ábel és Botos-Fábián Valéria.

A gyermek korosztály 110 cm-es stílusversenyében egy lovas kapott 8 stíluspontot, győzött a Némethy Bertalan Alapítvány lovasnője, Benedek Adél Silva 127 nyergében, második helyen 7,7 ponttal Nyíri Anna végzett Aren Bee-vel, harmadik helyen az Ördöglovas SE lovasa Frank Dániel Kármen B-vel.

Negyedik Bódai Hanna, ötödik Sáli Csenge és hatodik Bellabás Luca lettek.

A pónik stílusversenyében is a Némethy Bertalan Alapítvány lovasnője győzött, ezúttal 7,8 ponttal, Bodnár Annabell Aviatorral.

A Gubicza lányok végeztek a második, harmadik helyen. Gubicza Dorottya a rutinos, Zorro Van De Vossentippel lett a második, míg Gubicza Sarolt Tortugával a harmadik.

Negyedik lett Both Petra, ötödik és hatodik Sáli Csenge.

A 110 cm-es VIP Tour Zajzon András sikerét hozta, hiszen az algyői lovas Flashdance-el, jelentős előnnyel tudott az élen végezni, második hely a tiszavasvári Moravszki Lucáé és Le-Grandé lett.

A harmadik helyen a Champions Team lovasa, Hajdú Petra végzett a Bognár Ménesben tenyésztett, sárga Hamvassal.

A Mesterek Tornája szombaton 8 órától folytatódik, Balatonvilágoson a Pulai Lovascentrum fedeles lovardájában.

Fotó: Kovács Petronella www.petronellafoto.com

facebook.com/PetronellaFoto

 

Last modified: 2020-11-24