Újraéled a Mesterek Tornája

Hírek

1996-ban rendeztek először Mesterek Tornája elnevezéssel versenyt Magyarországon.

Az alapötlet az volt, hogy a három olimpiai szakág legjobbjai a szezon elején fedettpályán kiemelt verseny keretein belül versenyezhessenek. Voltak olyan évek, amikor a magyar sikersportág, a négyes fogathajtás is szerepelt a programban, de két szilárd pont jellemezte: a Pannon Lovasakadémia fedeles csarnoka és a díjugratás. Később a nemzeti versenyből nemzetközi versennyé is bővült a viadal. A Mesterek Tornája elmúlt 24 évének legeredményesebb lovasa Turi József volt, aki három alkalommal nyerte meg a Nagydíjat.

Több év szünet után, ezúttal november harmadik hétvégéjén és új helyszínen, a Pulai Lovascentrum nemrég átadott fedeles arénájában nemzeti díjugrató versenyként rendezik meg ismét a SsangYong Hungarian Masters, Mesterek Tornáját, új névvel, a mai kor igényeinek megfelelően, a hagyományok megtartásával.

Kiemelt figyelmet kap az utánpótlás, hiszen a gyermek, az ifjúsági és az U25-ös korosztályok versenyszámai mellett a pónik is helyet kapnak, de a főszerep a felnőttek versenye lesz, ahol az országunk legjobb 40 lovasa szállhat nyeregbe. A versenyen összesen három millió forint pénzdíjat osztanak szét.

A sportesemény péntektől vasárnapig, szigorú előírások között, zárkapus versenyként kerül megrendezésre.

Zártkapus díjugrató versenyek szabályai

Élő közvetítés: https://www.facebook.com/pulailovaspark

 

Last modified: 2020-11-24