Lewitzi dominancia a Tenyészversenyen résztevő utánpótlás lovak tenyésztőinél.

Hírek

Az öt évesek bajnoksága rendkívül izgalmasra sikerült, bár az elődöntők alapján nagyjából tudni lehetett, hogy kik lesznek a dobogó fokain, a kérdés már csak az volt, ki, hova kerül. Szabó Gábor és Faluhelyi Ádám csatája szinte borítékolható volt. És mégis voltak meglepetések. A 31 lóból mindössze hatan tudták teljesíteni hibátlanul a döntő pályáját. A már említett csatában pedig Cordiss Faluhelyi Ádámmal alulmaradt, így az első pozícióból egészen az ötödik helyezésig csúszott. Xixo Borgia viszont nem hibázott, így ő lett 2020. bajnoka a Tenyészversenyen.

Carola és Kurnyák Ágnes első nap megnyerték az elődöntőt, másnap is kiválóan szerepeltek, majd itt a döntőben csak 1,79 másodperccel maradtak alul, így az ezüstérem lett az övék.

Caribina és Mráz Tamás a harmadik helyen kerültek a döntőbe, ezt meg is tartották, bronzéremmel zártak.

  1. Xixo Borgia (Big Star x Santuria/Sandro Boy) – ifj. Szabó Gábor (teny: Gestüt Lewitz, tulajdonos: ifj. Szabó Gábor, Szebényi Dániel)
  2. Carola (Carpaccio x Casina/Ciacomo) és Kurnyák Ágnes (teny:Pappné Dobos Ildikó, tul.: Nagy Júlia)
  3. Caribina (Cariba Dam x Ronalda/Koppány)- Mráz Tamás (tenyésztő és tulajdonos: Erdélyi Lóránt

Hat éves lovak szintén ebben a metódusban versenyeztek a döntőben. 31 ló, ebből mindössze három került be az összevetésbe. A győztes páros Shiarado SZ és Szuhai Gyula. Gyula nagyon nagy tempót diktált, rövideket fordult, magasra tette a lécet, amit más már nem tudott megugrani.

Casper, ifj. Lázár Zoltán lova az első helyen várta a döntőt. Az összevetésben szintén bődületesen jól ugrott, és csak 1,85mp-el maradt el a győztestől így ezüstéremmel zárt.

Bandi Zsanett és Casper sajnos ütöttek egyet az összevetésben, de ha hibátlan lett volna, akkor sem lett volna elég, mert az idejük szintén a harmadik helyre rangsorolta őket.

Gucci IC hiába állt a második helyen a döntő előtt, sajnos elég volt egy pici hiba, egy verőhiba az alappályán és a szoros verseny miatt lecsúszott az ötödik helyre.

  1. Shiarado SZ (Shere Khan du Banney x Diarda/Diarado)-Szuhai Gyula (tenyésztő: Gestüt Lenzenthal, tulajdonos: Szuhai Gyula)
  2. Casper (Caspar x Grand Bijouet/Baloubet du Rouet) ifj. Lázár Zoltán (tenyésztő: Gestüt Lewitz, tulajdonos: Lázár család)
  3. Casper (Conthargos x Dialouba/Diarado) Bandi Zsanett (tenyésztő és tulajdonos: Gestüt Lewitz)

Az utánpótlás korú, 7-8 éves lovaknál a döntő is kiszámíthatatlan volt, még csak sejteni sem lehetett kik lesznek a nyerők, mint a fiatalabbaknál, csak Caremos és Action Boy voltak mindkét nap stabilan az élvonalban. Mindössze 5 ló került be a 35-ből az összevetésbe. Ebből a legjobb páros, egyben 2020. utánpótlás bajnoka Sedrick és Kovács Henri lett.

Henri zsinórban másodszor nyeri ezt a kategóriát, tavaly is ő vitte haza az aranyérmet lovával Quinteroval. Az említett ló most is itt volt, kiválóan szerepelt a döntő alappályáján, de sajnos az összevetésben egyet ütött, így a negyedik helyen végzett. Kár érte, mert neki volt a legjobb ideje mind közül. Sedrick és Henri a hatodik helyen érkezett a döntőbe, és tornázta fel magát az aranyig. Másodikként egy 7 éves ló végzett, Diablo, ifj. Lázár Zoltánnal, kevesebb, mint egy másodperccel csúsztak le az első helyről.

A harmadik helyezett, a 13. helyről került be az összevetésbe és kiválóan teljesített. A 7 éves Noblesse VD Donkhoeve és Faluhelyi Ádám megdolgoztak a bronzéremért.

1.Sedrick (Spartacus x Ratanja/Converter)- Kovács Henri (teny.: Gestüt Lewitz, tul: Tóth Péter)

  1. Diablo (Diarado x Cartonette/Cartogan)-ifj. Lázár Zoltán (teny. Gestüt Lewitz tul.: Lázár család)
  2. Noblesse VD Donkhoeve (Royal Earl du Chabus x Hapiness V/D Donkhoeve/Lord Z) és Faluhelyi Ádám (teny.: Gustaaf Quintelier, tul.: Dr. Kálmán András)

 

Gratulálunk!

 

Szöveg és fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2020-10-05