ELKEZDŐDÖTT A TENYÉSZVERSENY

Hírek

A mai nappal elkezdődött a XXXVII. Tenyészverseny. Immáron második alkalommal az Airvent LC kecskeméti helyszínén kerül lebonyolításra Werner Deeg, világhírű pályaépítő által megálmodott megmérettetésekkel.

 

A négy éves lovak elődöntőjével kezdődött a hétvége. Óriási öröm, hogy míg pár évvel ezelőtt még csak 8-10 induló volt, ma 42 négy éves ló állt rajthoz. A stílusversenyt a mezőny nagy része szépen abszolválta, ettől függetlenül mindössze négy ló kapott 8 vagy a feletti stíluspontot.

„ Óriási öröm számomra, hogy ennyi négy éves ló vesz részt a Tenyészversenyen. A Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének elnökségi tagjaként nagyon jó visszaigazolás, hogy olyan mének végeztek az élen, akik a kőrungon is kiválóan szerepeltek.” – nyilatkozta Szebényi Dániel nemzetközi 2-es szintű bíró.

Első helyen a kiváló stílusban ugró, remek vágtájú, szép küllemű mén, Kansas VL (Kannan x Zanna/Com Air) végzett, 8,5 stílusponttal, lovasa Eszes Ferenc.

For Lexcis (For Pleasure x Viola VD Tojope Hoeve Z/Vigo D’Arsouilles) 8,2 stílusponttal a második helyen zárt, lovasa Zárug Gyula.

A mai napon harmadik El Corlensky (Cornet Obolensky x Utopi/Calato) volt, csak egy tizeddel lecsúszva a második helyről, 8.1 stílusponttal. Lovasa Mráz Tamás.

8 pontot két ló is kapott, így holtversenyben a negyedik helyen zártak. Meru (Cornet Obolensky x Idea/Diamant De Semilly) Babinszki Lászlóval és Lanting (Hertog-Jan Weering x Wanted T/ Tangelo Van De Zuuthoeve) Eszes Ferenccel.

 

Az öt éves lovak 39-en voltak ma. Itt sem osztogatták a 8 és az a feletti stíluspontokat, ez mindössze 5 lónak sikerült. Látványosan erősebbek és ügyesebbek voltak a 4 éves korosztálynál, de ez természetes, egy év alatt rengeteget tud erősödni és fejlődni egy ló. A győztes páros 8,2 stílusponttal egy csodaszép pej kanca, Carola (Carpaccio x Casina/Ciacomo) és Kurnyák Ágnes.

Második helyezett Cordiss (Casallco x Courbette/Baloubet du Rouet) Faluhelyi Ádámmal,8,1 stílusponttal.

A harmadik helyen pedig holtversenyben három ló is végzett, mindegyik 8 stíluspontot kapott. Xixo Borgia (Big Star x Santuria/Sandro Boy)- ifj. Szabó Gábor, Caribina (Cariba Dam x Ronalda/Koppány)

Mráz Tamás és végül, de nem utolsó sorban King Cornet PGO (Cornet Obolensky x Domizia CSG/Verdi) és Kotroczó Róbert.

Gucci IC-t (Calato x Chanel IC/Calido I)nyugodtan átnevezhetnénk Gucci InterCitynek, hiszen körülbelül úgy száguld át korosztályos mezőnyén. A tavalyi Tenyészversenyen fölényesen megnyerte az 5 éves lovak döntőjét, ezek szerint idén sem teszi tulajdonosa és tenyésztője, Czuczi István lejjebb a lécet, most a 6 éves korosztályon száguld át. Lovasával, Kovács Henrivel 8,1 stílusponttal győztek ma az elődöntőben.

A 41 indulóból mindössze 4 ló kapott 8, vagy a feletti pontszámot, és elég vegyes volt a mezőny. Második helyen 8 stílusponttal dupla Casper végzett.

Holtversenyben Casper (Caspar x Grand Bijouet/Baloubet du Rouet) ifj. Lázár Zoltánnal és Casper (Conthargos x Dialouba/Diarado) Bandi Zsanettal.

 

Az utánpótlás, 7-8 éves lovak hibaidős versenyszámot kaptak a mai megmérettetésre. 36 7 és 18 8 éves ló állt starthoz, összesen 54 az elődöntőben és 29-en hiba nélkül teljesítették.  Ahogy várható volt, a nyolc éves lovak domináltak a díjkiosztásnál. Sáripuszta Indigó (Lupicor x Üzenet/Justboy) Mráz Tamással 75,65mp-el győztek.

Második helyen holtversenyben Lady Gréti (Lordanos x TT Gigi/Leonce)- Füzér Gábor

és Action Boy (Action Braker x Sangeorgia/Sandro Boy)- Zárug Gyula párosa végeztek, mindketten 76,90mp-es idővel.

Negyedik helyezett Caremos (Casall x Asterne/Cayado)-Krucsó Szabolcs páros lett 77,26mp idővel. A legjobb hét éves ló ma Jennifer volt (Koppány x Scherly/Der Kleine lord) Fazekas Istvánnal, hibátlannal és 78,13mp idővel, ez az elsőhöz képest mindössze 2,48mp-es időkülönbség.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

 

 

Last modified: 2020-10-02