Ismét a Platthy József Régió csapata a felnőtt bajnok

Hírek

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság második napjának legjobban várt versenyszáma, a felnőtt lovasok középdöntője volt, ami egyben a csapatbajnokság végét is jelentette. Hét régiós vagy megyei összeállítású csapat szállt harcba az 1 millió forintos összedíjazásért, amelyet a Díjugrató Szakbizottság ajánlott fel.

A 145 centiméterre kiírt kétfordulós versenyszám teljesítéséhez bizonyítania kellett lónak és lovasnak is a rátermettségét, hiszen az akadályok méretét meghaladta a vonalvezetés nehézsége, nem is született dupla hibátlan lovaglás.

A csapatversenyben magabiztosan végzett az első helyen a tavalyi győztes, a Platthy József régió csapata, Máté István vezetésében. Tagjai ifj. Máté István, ifj. Szabó Gábor, Técsy Attila és Szuhai Gyula voltak. A negyedik helyről tornázták fel magukat egészen a dobogó legfelsőbb fokáig, hiszen csupán 5 pontot gyűjtöttek a két fordulóban.

Második lett a Máchánszky Gyula régió csapata, Piroska Zoltán, Czékus Zoltán, Horváth Balázs és Jován Richárd összeállításban, melynek vezetője, Szász Attila.

A legszorosabb verseny végül a bronzéremért zajlott, több csapat is egy verőhibán belül zárta a versenyt. Végül harmadik helyen a tavalyi ezüstrémes, a Jármy Katalin által vezetett Némethy Bertalan régió csapata végzett, Hollé Sára, ifj. Kövy András, Mráz Tamás és Jármy Vince összeállításban.

A szombati nap az utánpótlás és az amatőr csapatversennyel fog folytatódni, illetve a gyermek lovasok döntőjében kiderül, kik állhatnak fel a dobogóra 2020-ban.

Felnőtt bejutás

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2020-09-11