LAURA RENWICK NYERTE A PÉNTEKI VILÁGRANGLISTA PONTOT ADÓ VERSENYSZÁMOT

Hírek

A pénteki nap legjobban várt versenyszáma a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen a Silver Tour középdöntője volt az EXIM bank díjáért, ahol a 25.000 eurós összdíjazás mellett még értékes Longines Világranglista pontokért is versenyeztek a lovasok. 118 lovas próbált szerencsét a 145 centiméteres összevetéses számban, ami hazai rekordnak számít, sosem volt még ennyi induló egy versenyszámon belül.

Karádi László nemzetközi pályaépítő által megálmodott pálya a verseny színvonalához méltó volt, igazi kihívás volt lovaknak és lovasoknak egyaránt, ennek ellenére 25 lovas kvalifikálta magát az összevetésbe, köztük egy magyarral, Técsy Attilával, és a magyar, de jelenleg finn színekben versenyző Kovács Henrivel. Török Sándor és Landstream 2 sajnos egy időbüntetés miatt nem jutott be az összevetők közé, és több lovasunk is remekül lovagolt, de sajnos egy-egy verőhiba miatt csúszott le a második körről.

Maga az alappálya is rendkívül izgalmas volt, de az összevetés még ennél is nagyobb izgalmakat hozott, vágni lehetett a feszültséget, amint a világ élvonalában tartozó lovasok mindent kockára téve száguldottak az első helyért. Sok dupla hibátlan lovaglás született, így igazán sietni kellett, ha valaki a helyezettek közé szeretett volna kerülni.

Végül nüansznyi különbségek döntöttek, az első három lovas 5 századmásodpercen belül ért célba, akár egy Forma 1-es időmérőn. A leggyorsabb az angol válogatott egyik állandó tagja, Laura Renwick volt Dublin V nevű lovával.

Második lett a portugál Rodrigo Giesteira Almeida Edgarral, aki már több kategóriában is a dobogós helyezésen végzett a hétvégén.

A szintén angol Chad Fellows Eindhoven G.H. nevű lovával a harmadik helyen végzett.

A brazil színeket képviselő Yuri Mansur, akinek nevéhez számos világszinten eredményes ló kiképzése köthető, most a negyedik lett az összevetésben Amorral. A verseny favoritjának számító Martin Fuchs, aki jelenleg a világranglista második helyezettje, csupán az ötödik helyet tudta megszerezni Cha Mu 4 nyergében, megelőzve az osztrák Gerfried Puckot, aki For Fun VT-t lovagolta. A lovasoknak dr. Budai Gyula, a Magyar Lovassport Szövetség Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottságának elnöke gratulált.

Hazai lovasaink közül a legjobb eredményt Técsy Attilának sikerült elérnie Alkommal, aki egy nagyszerű hibátlan pálya után bejutott az összevetésbe a legjobb 25 közé Kovács Henrivel egyetemben, viszont végül nem sikerült a helyezettek közé kerülniük.

KISS LIZANNA GYŐZŐTT AZ U25 NYITÓ SZÁMÁBAN

A nap utolsó versenyszáma az U25 kategória 130 centiméteres hibaidős száma volt az ITM díjáért, ahol 43 fiatal lovagolt pályára. A versenyt a hölgyek dominálták, nem csak létszám, hanem helyezések tekintetében is. A leggyorsabb a csehországi korosztályos CSI-ről nemrégiben hazatérő Kiss Lizanna volt Cojanoval, megelőzve a korosztály rendszeres győztesét, Szabó-Máriás Sárát Cantus Clay nevű lovával.

Harmadik helyen a Németországból érkező Daniela Theelen végzett.

Mögötte Szuhai Péter lett a negyedik Chilling Outtal, ötödik helyen pedig Füzér Flóra, majd hatodikon Kiss Dominika végzett.

Start- és eredménylisták >>

A rendezvényt az érdeklődők otthonuk kényelméből is figyelemmel kísérhetik. A legrangosabb versenyszámok az M4 Sport csatornán is láthatóak lesznek. A versenyszámokat a Riderline folyamatosan élőben közvetíti:

Tovább a a CSI***-W Díjugrató Verseny részletes programjára >>

A CSI***-W Díjugrató Versenyen érvényes járványvédelmi intézkedések >>

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Last modified: 2020-08-22